2024. április 26., péntek

Pünkösd a tájházban

Felhőtlen gyermekzsivaj lengte be a topolyai tájház udvarát, amikor is tegnap, pünkösdhétfőn több ügyességi próba keretében mérhették össze erejüket, rátermettségüket az ovisok, a Községi Női Fórum Nefelejcs Hagyományőrző Kézimunka-társulatának szervezésében.
A szervezet elnök asszonyától, Frindik Rózsától megtudtuk, hogy a gyerekek rendkívül lelkesen vetették magukat bele a játékokba.

– Ezúttal a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény népviseletbe öltözött ovisai és a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ táncosai élvezték az erőpróba mellé járó finomságokat, a vendégfalatokat és szörpöt. Egyebek mellett lukacsos makarónit kellett pálcikára felhúzni, csutkából górét is építettek a gyerekek, aztán üres üdítősdobozokból épült tornyot kellett eltalálni. A legügyesebb leányka és kisfiú kapta a pünkösdi királyfi és királylány megtisztelő címet, és tanszercsomagból, ajándéktárgyakból és édességből álló ajándékcsomagot vehettek át, de minden kis résztvevő apró figyelmességben részesült – nyilatkozta Frindik Rózsa, aki hozzátette, hogy a rendezvény nagyszerű hangulata némiképp pótolta a múlt évben elmaradt rendezvényt.