2024. április 26., péntek

Közel 30.000 dináros büntetés a huligánoknak

A tegnap esti, Beton Hala nevű klubban történt incidenst követően, nem hivatalos információk szerint, 54 embert őrizetbe vettek, délutánig pedig 22 személyt bírságoltak meg a közrendről és a békéről szóló törvény megszegése miatt.

10 letartóztatott személyt erőszakos viselkedés vétsége miatt holnap hallgatnak ki a belgrádi Első alapfokú ügyészségen.

A Szabálysértési bíróságon folytatódik az őrizetbe vett személyek kihallgatása, és várhatóan további 35 személyt is kihallgatnak.

Közülük kb. 60-an a törvényszék előtt felel a tetteiért, nyilatkozta Olivera Ristanović, a bíróság képviselője.

Az eddig lefolytatott ügyeknél több esetben is 30.000 dináros büntetést szabtak ki illetlen, szemtelen és vakmerő magatartásért, valamint 10.000 dinárt a közrend és a béke megsértéséért.

Az incidens szombat este történt a Crvena Zvezda győzelmi ünnepségét követően, amelyen néhány ezer szurkoló vett részt. Közülük egy nagyobb csapat különvált, és elindult a Beton Hala felé, amelynek kerthelyiségében vendégek ültek.

A szurkolók kirakatokat törtek be, és megrongálták a leltárt, ezt követően pedig rátámadtak néhány személyre, jelentették az illetékes szervek.