2024. április 26., péntek

Mobil-oltópont fogadja a polgárokat Újvidék központjában

Cikkünkhöz képgaléria kapcsolódik, amely ITT érhető el.

A Városi Közlekedési Közvállalat autóbuszából létesült mobil-oltóponton pénteken reggel elindult az immunizáció Újvidéken. A jármű jelenleg a Szabadság téren fogadja a polgárokat – írja a Vajdasági RTV.
A helyszínen a lakosok előzetes bejelentkezés nélkül felvehetik a Pfizer és a kínai Sinopharm-védőoltásokat.

Mobil-oltópont Újvidéken (Fotó: Ótos András)

Mobil-oltópont Újvidéken (Fotó: Ótos András)

Idáig több mint 110 ezer polgárt oltottunk be mindkét dózissal és már nem sok választ el bennünket a komfortosabb zónától. A jelenleg útnak indított oltakozási lehetőséggel mindenekelőtt a fiatalabb polgárok motiválása a cél – mondta Veselin Bojat, az Egészségház igazgatója.
Hozzátette, hogy tegnap Újvidéken csupán tizenhét új fertőzési esetet regisztráltak, amely azt jelenti, hogy csak a védőoltással lehet csökkenteni ezt a számot.
A városban és a tartomány egész területén is napról napra egyre kedvezőbb a járványhelyzet – hangsúlyozta ki Mioljub Ristić, a Vajdasági Közegészségügyi Intézet munkatársa.
Az elmúlt tíz napban kétszáz alatt volt az újonnan regisztrált fertőzési esetek száma a tartomány területén, ötvennél is kevesebb Újvidéken – mondta Ristić.
A városban működő három oltópont mellett, amelyek a Vásáron és két üzletközpontban találhatóak, a központban lévő mobil-oltópont jelenti a negyediket. Ez utóbbi helyen naponta háromszáztól négyszáz személyt tudnak beoltani, de szükség esetén fél órán belül még egy csapatot tudnak szervezni.

Mobil-oltópont Újvidéken (Fotó: Ótos András)

Mobil-oltópont Újvidéken (Fotó: Ótos András)

A város minden rendelkezésére álló forrását arra fordította, hogy minél több polgárt sikerüljön beoltani és a célt mielőbb elérjük. Ez az autóbusz a héten itt fog állni a téren. A következő héten átköltözik az egyetemi kampuszra, később pedig a Sétányra, majd a Strandra is – tette hozzá Dragan Stajić, a városi önkormányzat egészségügyi tanácsának tagja.
A Városi Közlekedési Közvállalat illetékesei elmondták, hogy a járművet az immunizációhoz szükséges minden felszereléssel elláttak és kihangsúlyozták, hogy ilyen módon szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a védőoltások minden polgár számára elérhetővé váljanak a lehető legkönnyebb módon.