2024. április 26., péntek

Palesztinok tüntetése Újvidéken

Palesztinok egy csoportja Újvidék központjában tüntetett a gázai övezetben uralkodó jelenlegi konfliktus miatt – írja a 021.rs hírportál.
A Szabadság téren összegyűlt az Arab-Szerb Egyesület képviselőin és a városban élő palesztinokon kívül más arab országokból származó polgárok is résztvettek a megmozduláson. A gyűlésen palesztin és szerb lobogókat lengettek, valamint üzenetekkel ellátott plakátokat is, amelyeken a „Szabadság Palesztinának", „Állj a megszállásnak", „Állítsátok meg a gyermekek öldöklését" feliratok voltak olvashatóak.
A mintegy két órás megmozduláson arabul, angolul és szerbül is Palesztina támogatásával kapcsolatos és más háború ellenes rigmusokat kiabáltak. Az újvidéki megmozdulás a Belgrádban történt hasonló jellegű tiltakozás után következett, amelyet néhány nappal ezelőtt tartottak meg.
A mintegy száz embert felvonultató tüntetésen semmilyen incidens nem történt, az elhaladó polgárok közül is többen megálltak fényképezni a felvonulókat és ujjukat felmutatva biztosították őket a támogatásukról.