2024. április 26., péntek

Iratkozhatnak az óvodába

Ada község iskoláskor előtti intézményébe májusban még elektronikusan, júniusban papír űrlapon is beírathatók a gyerekek

A Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény tíz épületében folyik oktató-nevelő munka Adán, Moholon, Törökfaluban és Völgyparton, ahova május 10-étől június 7-éig írathatják be a szülők gyermekeiket a 2021/22-es tanévre. Boja Patyi Sarolta igazgató elmondta, hogy minden korosztályt fogadnak egyéves kortól a hat és fél éves korig az intézmény bölcsődéibe, napközijeibe és óvodáiba. Az igazgató megjegyezte, hogy az iratkozás lezárulása után, június közepén tudják kialakítani az óvodai, a bölcsődei és a napközis csoportokat.

– Az adai Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézményben május 10-én kezdődött az iratkozás, amely május 31-éig tart. Ebben az időszakban a szülők elektronikus úton tudják beíratni a gyermeküket az intézménybe az eUprava portálon keresztül – közölte Boja Patyi Sarolta. – Arra biztatjuk a szülőket, hogy elektronikus úton írassák be a gyermekeiket, mert így rögtön nyilvántartásba kerülnek, és gyorsabban tudunk haladni a további munkával. Sajnos, a szülőknek nagyon sok esetben nehézséget okoz az elektronikus iratkozás, amelyet tavaly végeztünk első alkalommal. Amennyiben ilyen módon nem sikerül lebonyolítani az iratkozást, akkor megadjuk a lehetősége, hogy június 1. és 7. között papírformájú űrlapot kitöltve beírhassák a gyerekeket. Ezt majd az intézmény székhelyén tehetik meg Adán. Az orvosi igazolást mindenkinek augusztus 25-éig kell leadnia. A szülő választhat, hogy korosztálytól függően melyik épületbe, illetve csoportba íratja be gyermekét. Kivételesen azok az ifjoncok, akik 2021. szeptember 1-jéig betöltik a harmadik életévüket, beírathatók a félnapos óvodai tartózkodásra magyar tannyelvű csoportba Adán a Pitypang épületbe, a Mito Radujkov utca 6. alatt, valamint Moholon a Bóbita épületbe, a Tito marsall utca 108.-ban. A szerb tannyelvű csoportba a gyermekek Adán a Srce épületbe írathatók be a Dimitrije Tucović utca 13. alatt, Moholon pedig a Veseljko épületbe, a Novak Radonić utca 17.-ben. Emlékeztetném a szülőket vagy a gyámokat, hogy az öt és fél, illetve hat és fél év közötti gyermekeket, akik 2015. március 1. és 2016. február 29. között születtek, kötelesek beíratni az iskolai előkészítő programba. Ha ezt elmulasztják megtenni, akkor a szülő vagy a gyám büntetésben részesül. Kérjük a szülőket, hogy az iratkozást a megadott határidőn belül végezzék el! – nyilatkozta Boja Patyi Sarolta, aki hozzátette, hogy a Čika Jova Zmaj óvoda az elektronikus iratkozás megkönnyítéséhez egy rövid használati útmutatót is készített a szülőknek, és ezt közzétették az értesítéseken.