2024. május 8., szerda

Örömzenélés volt Péterrévén

Vajdaságban koncertezett a budapesti Réka és Imi duó

Péterrévén, kis lélekszámú közönség előtt lépett fel pénteken este a budapesti Réka és Imi duó. A népzenei kettős műhelymunkáján a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör keretében működő tamburások és énekesek vettek részt. A két népzenész azért találkozott a gyerekekkel, hogy közösen énekeljenek velük, és új dalokat tanítsanak nekik – a fiatal pár pillanatok alatt rockkoncertet idéző hangulatot teremtett. A péterrévei származású Csasznyi Imre és G. Nagy Réka Viktória a művelődési kör próbatermében állt a közönség elé.
– Rékával népdalokat tanítunk a megszokottól kissé eltérő módon, szabadabban – mi folyamatosan együtt énekelünk a gyerekekkel. Én vajdasági vagyok, és tudom, hogy milyen jó érzés volt, amikor gyerekkoromban eljutottak hozzánk ilyen műsorok, ezért úgy éreztem, hogy ezt az örömöt most nekem kell megadnom a vajdasági gyerekeknek – mondta el érdeklődésünkre Csasznyi Imre.
A két zenész az elmúlt több mint egy évben nem léphetett színpadra, mégis megtalálták a módját annak, hogy örömöt vigyenek az emberek életébe.
– Imivel döntöttünk, hogy minden nap népdalokat fogunk tanítani online formában: leültünk, bekapcsoltuk a telefonunkat, és napi húsz percben megtanítottunk a hallgatóságunknak egy-egy népdalt. Időről időre online-koncertet is adtunk, de most nagyon örülünk annak, hogy végre újra személyesen is találkozhatunk a közönséggel – jelentette ki Réka.
Szombaton este az adai színházteremben lépett fel a duó. A koncerteket a Halmos Béla Program Kollégium támogatta.