2024. április 26., péntek

Luxusóra százmillió dollárért – VIDEÓ

A luxus gépkocsik gyártásával foglalkozó McLaren és a Richard Mille óragyártó vállalatok együttműködése ezúttal egy rendkívül drága óra megalkotásához vezetett, amelynek értéke megközelíti az egymillió dollárt – írja a 021.rs hírportál.
Az RM 40-01 Automatic Winding Tourbillon McLaren Speedtail modell értéke valamennyivel több mint 821 ezer eurót tesz ki. Az óra dizájnját a McLaren által készített Speedtail gépkocsi karosszériájának egyes részei ihlették.
Az RM 40-01 modellel kapcsolatban figyelembe vettük a gépkocsi felismerhető karakterisztikáját és filozófiáját is, amely mögötte áll. Ezért az óra a Speedtail számos részletét magán hordozza, ami a kompromisszumot nem ismerő dizájnt és materializmust illeti – jelentette ki Rob Melville, a McLaren cég dizájn-igazgatója.
Az óra a legmagasabb szintű megmunkálás eredménye, amelyet a Richard Mille valaha is készített. A részletekre extrém figyelmet szenteltek, csak maga az óra belső része hatvankilenc részből áll – mondta a Richard Mille vállalat technikai igazgatója.
A vállalat öt prototípust elemzett ki, hogy eljuthassanak a legjobb tervezésig. A modellből mindössze 106 darabot fognak elkészíteni, hogy a számuk megegyezzen a McLaren cég által gyártott Speedtail gépkocsik számával.