2024. április 26., péntek

Vesztett Đoković

Nem sikerült megvédenie címét Novak Đokovićnak a római salakpályás tenisztornán, mivel kikapott a világranglista harmadik helyén álló spanyol Rafael Nadaltól – írja a 021.rs hírportál.
A világ legjobb teniszezője két óra negyvenkilenc percnyi játék után szenvedett vereséget, mégpedig három szettben, amelyek 5:7, 6:1 és 3:6 arányban végződtek.
Jól kezdett Đoković, aki 2-0-ra is vezetett Nadallal szemben, de már ez utóbbi a harmadik játékban visszaszerezte a bréket, majd a játszma után 2-2-re egyenlítette ki az állást. Egy-egy brék után Nadal 5:5-nél elvette riválisa adogatását, majd kiszerválta a 75 perces játszmát. A folytatásban a spanyol meglepetésre elvesztette a fonalat, passzívan játszott, és mindkét oldalról sokat hibázott, így Đoković 41 perc leforgása alatt egyenlített.
Az utolsó felvonásban is a világelső irányított, azonban Nadal sorozatban hét labdamenetet hozva 3-2-es állásnál brékelt, majd 5-2-re eltávolodott riválisától. Đoković adogatóként meccslabdát hárított, de Nadal kiszerválta és ezzel megnyerte a mérkőzést.

Ez a tizedik római trófeája a spanyolnak. Nadal ezzel kiegyenlítette a Đokovićtyal való párharcot, ugyanis mindkettejüknek harminchat trófeájuk van a masters tornákról. Đokovićnak öt római trófeája maradt.