2024. március 19., kedd

Helyi közösségi választások Csókán

Bemutatkozik a Csókaiak Csókáért – Kobrehel Éva választási lista

Helyi közösségi választásokat tartanak Csókán május 23-án, pünkösd vasárnapján. A szavazati joggal rendelkező felnőtt polgárok reggel 7 és este 8 óra között adhatják le szavazataikat. Csóka településen 15, Padén és Tiszaszentmiklóson 13, Hódegyházán 11, Szanádon 9, Feketetón és Kanizsamonostoron együttesen 9, valamint Egyházaskéren 5 tagot választanak meg a helyi közösség tanácsába.
A Csókaiak Csókáért – Kobrehel Éva elnevezésű választási lista jelöltjei közleményükben azt írják, hogy igazi lokálpatriótának tartják magukat. Hozzátették, hogy Csókán minden megvolt, amitől szerethető egy falu. Úgy vélik, az ő összefogásuk pontosan tudja, hogy honnan és hová szeretné eljuttatni falujukat.

Programtervükben szerepel a víztisztító közkutak kiépítése a település területén a vezetékes ivóvíz minőségének javítása érdekében. Emellett kezdeményezni fogják a szennyvíztisztító telep megépítését is.
A lista képviselői szeretnék népszerűsíteni a kerékpározást, ezért Csóka önkormányzatával együtt a települést Zentával összekötő főút mellett kerékpárutat szeretnének kiépíteni.

Fontos számukra a természet értékeinek megőrzése és szépsége, ezért egy falurendezési akció alkalmával igyekeznek megszépíteni a csókai nagygödör környékét, ezzel együtt elvégzik a halasítását is. Emellett kezdeményezik, hogy minél több fát ültessenek.
A temetők rendbe hozásának fontosságát is szem előtt tartják, ezért szeretnék, ha mind a katolikus, mind pedig a pravoszláv temetőben folytatnák a belső járdák kiépítését, így könnyebben megközelíthetőek lesznek a sírhelyek. Emellett a helyi zsidó temető gondozását is fontosnak tartják. Azt ígérik, befejezik a csókai Szentháromság katolikus templom kerítésének kiépítését, amelynek jelentős lépése az új kovácsoltvas kerítés felállítási munkálatainak megindítása volt.

– Mi, akik itt maradtunk, szebbé kell, hogy tegyük a környezetünket. Ez motivált bennünket arra, hogy összefogjunk, és próbáljunk annak érdekében tenni, hogy élhetőbbé varázsoljuk környezetünket, hogy az emberek jó szívvel, jó lélekkel tudjanak visszajönni – mondta el Kobrehel Éva listavezető lapunk megkeresésére.