2024. április 26., péntek

Újabb enyhítésekről döntött a válságstáb

Újabb enyhítésről döntöttek, a fodrásszalonok úgy működhetnek, hogy 9 helyett 4 négyzetméterenként egy ember lehet bent a helyiségben, a járványügyi szabályok betartása mellett – jelentette be Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár a válságstáb mai ülését követően.

Hozzátette, kijutottunk a rendkívüli helyzetből, de még mindig bizonytalanok az állapotok. – A tendencia javuló, közel két hét telt el május elseje óta, és továbbra is jó irányba haladunk – mondta.

A szakmai megbeszélések megtartására is lehet készülni, ezeken legfeljebb 100 ember lehet jelen az intézkedések betartása mellett, hangsúlyozta.

– Amennyiben a következő időszakban is csökken az új fertőzöttek száma, és kikerülünk a bizonytalan helyzetből, illetve a felnőtt lakosság felét beoltják, június 21-e után lehet majd olyan eseményeket, rendezvényeket szervezni, amelyeket a járvány előtt megszokhattunk.

Mint mondta, naponta 20-23 ezer polgárt oltanak be. Több mint 2,25 millió polgár megkapta legalább az első adag oltást, és 1,7 millió polgár már mindkét dózist megkapta.