2024. április 26., péntek

Példaértékű együttműködés

Stevan Bakić meglátogatta a csantavéri Komval Közvállalatot

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Milimir Vujadinović, városunk országgyűlési képviselője tegnap látogatást tett a csantavéri Komval Közvállalatnál, ahol Vituska Ildikó, a vállalat igazgatója fogadta őket. A polgármester és az országgyűlési képviselő megtekintették a vállalat székházát, elbeszélgettek a vállalat munkatársaival, majd ellátogattak a Március 8. utcában lévő játszótérre, amelyet a vállalat munkatársai újítanak fel.

A látogatás után megtartott sajtótájékoztatón Stevan Bakić elmondta, hogy a Komval az ország azon ritka vállalatai közé tartozik, amely közösségi fenntartású. A vállalat szolgáltatásait létfontosságúnak nevezte Csantavér és a környező települések számára, ugyanis az többek között temetkezéssel, piaci szolgáltatással, játszóterek karbantartásával és szemételhordással is foglalkozik.

Felújítják a Március 8. utcában található játszóteret

Felújítják a Március 8. utcában található játszóteret

Milimir Vujadinović a szabadkai önkormányzat és a magyar többségű Csantavér együttműködését példaértékűnek nevezte, amely szerinte mintául szolgálhatna azon szomszédos országok számára, ahol szerb nemzeti kisebbségek élnek.

Vituska Ildikó elmondta, a vállalatnak jelenleg huszonnégyen dolgoznak, és az év végéig további nyolc munkavállalót szeretnének felvenni. A vállalat elsődleges célja épületeinek, irodaházainak, gépparkjának felújítása. Az igazgató kiemelte, hogy céljaik megvalósításához nem használnak fel közpénzeket, ugyanis a költségvetését képes önerőből előteremteni.