2024. április 26., péntek

Mali: Szerdától megkezdjük a 30 eurós segély kifizetését

Két nap múlva megkezdjük minden felnőtt polgár számára kifizetni a 30 eurós segélyt, akik bejelentkeztek. Várakozásaink szerint már szerdán 630 ezer polgárt kitudunk majd fizetni. Ezt követően azokat is kifizetjük, akik még bejelentkeznek – jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy a polgárok jelentkezése a 30 plusz 30 eurós segélyre május 15-ig tart – írja az N1 hírportál.

A nyugdíjasok, a szociális juttatásokat élvezők és a börtönbüntetésüket töltő polgárok is zaz első 30 eurót automatikus megkapták, jelentkezés nélkül. A többi polgár, ha szeretne ebben a segélyben részesülni, akkor ezt megteheti a trezor hivatalának oldalán, vagy pedig a hívóközpont telefonján, a 0800-101-100-as ingyenesen hívható számon. A határidő május 15-én jár le, a másik 30 euró pedig novemberben kerül majd kifizetésre.

A pénzügyminiszter azt is kihangsúlyozta, hogy a minimálbérek második felét is kifizették a munkások számára, amely a vállalkozók részére biztosított harmadik gazdasági segélycsomagban volt előrelátva.

A mai napon kifizetésre került a minimálbér fele 1.122.787 alkalmazottnak. Ez a harmadik segélycsomag része, a teljes keretösszeg pedig 266 milliárd dinárt tesz ki – mondta Mali.