2024. április 26., péntek

Egy hét múlva húzás!

Az idén is rohamosan telik borítékokkal a Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjáték medencéje

Már csak hét nap választ el bennünket a szürkegazdaság népszerűsítését célzó nyereményjáték idei első húzásától, amelyet jövő szombaton este hat órai kezdettel közvetít élőben a Szerbiai RTV. Az első forduló elején 5 Fiat 500L típusó gépkocsi és egy fővárosi lakás talál gazdára – áll a szerb kormány közleményében. Ugyanitt kiemelik, hogy tíz nappal az első húzás előtt már több mint 200 ezer küldemény hevert az e célra kialakított televíziós stúdió méretes medencéjében.

A korábbi évekhez hasonlóan a lakosok a nyereményjátékban 10 darab, számlát tartalmazó boríték küldésével vehetnek részt. Az egyenként legkevesebb 100 dinár értékű pénztárgépszámlákat vagy a bankkártyás fizetést igazoló nyugtákat továbbra is külön kell borítékolni. A kovertákba az április 1-jétől frissebb elismervények kerülhetnek: a feladó neve mellett szükség van az igazolványban szereplő címre és a telefonszámra is, címzettként pedig az „Uzmi račun i pobedi 2021” szöveget kell feltüntetni.

A szerb kormány közleményében kiemelik, hogy a nyereményjáték idén is a járványügyi rendelkezésekkel összhangban zajlik. Kérik, hogy a küldemény címzését a polgárok az otthonaikban végezzék el, a lezárásukat pedig ragasztóval végezzék el a szokásos nedvesítés helyett. A fertőzést megelőző javaslatok szerint célszerű öntapadós borítékokat használni, amelyet tiszta kézzel zárnak le és címeznek meg a lakosok. Bélyeget sem kell venniük: elegendő, ha a borítékot bedobják a nyílt köztereken felállított postaládák egyikébe.

Mint arról korábban beszámoltunk, az idén ismét kétfordulós a NALED (Helyi Nemzeti Gazdaságfejlesztési Szövetség) programjainak keretében megszervezett nyereményjáték. A tavaszi fordulóra beküldött borítékok ősszel is játékban maradnak, és a lakosok a két kör között is küldhetik az ősszegyűjtött számlákat. Összesen 12 húzást rendeznek, amelyeken 16 belgrádi lakást és 60 Fiat 500L típusú személygépkocsit sorsolnak ki.