2024. április 26., péntek

Lončar: Jó hírek az egészségügyi dolgozóknak

A Vajdasági Klinikai Központ egészségügyi dolgozók felvételét tervezi pár hónapon belül, akik az új Covid-kórházban fognak szolgálatot tenni az újvidéki Mišelukon. A koronavírusos betegeket kezelő egészségügyi intézmény a későbbiekben városi kórházként fog működni.

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter újvidéki tartózkodása során elmondta, hogy Vajdaság és Újvidék elegendő orvossal rendelkezik, akik az újonnan épülő intézményekben lesznek alkalmazhatók.  Az építés megkezdődött, a személyzetet pedig a következő hónapokban a klinikai központban alkalmazzák és képezik.

A miniszter szerint Szerbiában rendkívül magas azoknak a száma, akiket foglalkoztathatnak, és megannyi iskolázott polgár várja az elhelyezkedés lehetőségét.

Lončar az olcsó lakásvásárlásra is próbál lehetőséget teremteni az egészségügyi dolgozók számára. Mindezt egy már meglévő projektum keretében, ami a biztonsági szolgálatok alkalmazottainak biztosít kedvezményes lakásvásárlást, akár 30 éves lefizetésre, 500 euróért négyzetméterenként.

Hozzátette, hogy ezzel is lehetővé szeretnék tenni a szakképzett személyek számára, hogy itthon boldoguljanak. Mindehhez a nagyobb fizetésekkel, a szakosodás lehetőségével, a megfizethető lakásokkal és más, az egészségügyi színteret érintő beruházásokkal szeretnének hozzájárulni.

A 021 hírportál emlékeztet, hogy a tartományi székvárosban  jelenleg 2000 lakás építése van folyamatban, melyekből 500-ba már be is költöztek. A kormány az Európa sugárúton jelenleg is olcsó lakások építésén fáradozik, amelyeket hamarosan áruba bocsátanak.