2024. április 26., péntek

Jan Kees Martijn: Szerbia az egyik legjobb eredményt érte el az elmúlt évben

Videókonferencián tárgyalt ma Aleksandar Vučić köztársasági elnök a Nemzetközi Valutaalap képviselőivel.

A Tanjug jelentése szerint Jan Kees Martijn, a küldöttség vezetője elmondta, hogy Szerbia, a járványhelyzet ellenére az egyik legjobb eredményt hozta az elmúlt évben, eredményes gazdasági politikát folytatott és sikeresen kezelte a kialakult helyzetet is.

A felek elmondták, hogy Szerbia legfőbb célja az, hogy megőrizze azt a hírnevet, amelyet pénzügyileg biztos országként nehezen szerzett meg, mint ahogyan az is, hogy folytassa a felelős költségvetési politikáját, hogy az államadósság ne haladja meg a 60 százalékos GDP-szintet. Ennek alapján Szerbia továbbra is a gazdaság fejlesztésén fáradozik – jelentette be az elnök sajtószolgálata.

Vučić és Jan Kees Martijn a beszélgetés során szót ejtett az ösztönző intézkedésekről, és további három támogatási intézkedéscsomagot fogadtak el a gazdaság és a polgárok számára, hogy megőrizzék a makrogazdasági stabilitást, sőt magasabb foglalkoztatási rátát is elérhetnek.

Vučić hozzátette, hogy Szerbia az év első negyedében jó úton haladt afelé, hogy elérje a tervezett 6 százalékos gazdasági növekedést. Emellett a kormány egyik fő célkitűzése az infrastrukturális beruházások további bővítése.