2024. április 26., péntek
KERÉKPÁROZÁS

A célfotó a belgának kedvezett

Kísértetiesen ismerős befutót hozott az Amstel Gold Race hollandiai klasszikus verseny, amelyet késhegyre menő sprintben Wout van Aert nyert meg Thomas Pidcock előtt. A belga és a brit néhány nappal korábban a Brabant Nyíl végén hajrázott egymás ellen a győzelemért, akkor utóbbi örülhetett, most, az egyik legnagyobb ardenneki egynaposon pedig az előzetesen is fő esélyesnek tartott Van Aert ünnepelhetett – igaz, csak a célfotó hosszadalmas elemzése után. A páros a német Max Schachmann-nal együtt lógott meg a főcsoporttól, az üldözésben pedig nem mutatkozott elegendő egyetértés, így a második csoportban csak a kevésbé előkelő helyekért sprintelhettek.

A Valenciai Körversenyen teljes tarolást vitt véghez a Groupama–FDJ csapata, amely az egyetlen hegyi etapot (Enric Más) leszámítva négy szakaszt söpört be, vasárnap a duplázó Arnaud Démare révén nyerte a napot, az összetett pedig Stefan Küng diadalával lett a francia soré.

Végeredmény, Amstel Gold Race (Valkenburg–Berg en Terblijt, 218,6 km): Wout van Aert 5:03:29 óra, Thomas Pidcock, Maximilan Schachmann a. i., Michael Matthews +3 mp, Alejandro Valverde a. i. stb. Valenciai Körverseny, 5. szakasz (Paterna–Valencia, 91,2 km): Arnaud Démare 1:56:25 óra, Jon Aberasturi, Timothy Dupont a. i. stb. Az összetett végeredménye: Stefan Küng 14:49:50 óra, Nelson Oliveira +6, Enric Más +36, Victor Lafay +45 mp stb.