2024. április 26., péntek

Újra indul a számlajáték!

Péntektől ismét küldhetik a lakosok a fiskális számlákat a Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjátékra. Ezúttal az április elseje után kiadott elismervények borítékolhatóak – jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter. A Pink televízió esti műsorában azt is nyilvánosságra hozta, hogy az idei húzásokon 16 lakás és 60 gépkocsi találhat gazdára.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy az adófizetők rendszeresen teljesítik kötelezettségeiket országunkban: április első felében két milliárd dinárral több befizetés érkezett, mint amennyire számítottak. A számlajátékkal tovább szeretnék ösztönözni a lakosokat arra, hogy küzdjenek a szürkegazdaság ellen – emelte ki Mali. A számlák kiadásával és az adókötelezettségek teljesítésével ugyanis „hozzájárulnak ahhoz, hogy több pénz jusson az új utak, az iskolák és óvodák, a kórházak építésére és felújítására, de növelik a bérek és a nyugdíjak nagyságát is” – magyarázta a miniszter.

Mali emlékeztetett, hogy tavaly a lakosok összesen 11,5 millió borítékot küldtek a Vedd el a számlát, és nyerj játékra: a 115 millió begyűjtött számla révén bejegyzett adó értéke 100 millió euró volt.

A népszerű számlajáték idei első fordulóját május 15-től június 25-ig szervezik meg, a második forduló húzásaira pedig szeptemberben és októberben lehet számítani.