2024. március 19., kedd

Kik nem kaphatják meg a munkanélkülieknek ígért támogatást?

Az állam által nyújtott 60 eurós támogatásban azok a munkanélküliek részesülnek, akik április 15-éig, azaz a köztársasági költségvetés átütemezésének napjáig be voltak jelentkezve a Köztársasági Foglalkoztatási Hivatalnál - erről beszélt a Szerbiai RTV műsorában Zoran Martinović, a hivatal igazgatója. Hozzátette: a gazdaságélénkítő csomagok részét képező támogatást júniusban folyósítják.

Martinović hangsúlyozta, hogy akiket az áprilisi határidő után vettek nyilvántartásba a Köztársasági Foglalkoztatási Hivatalnál, élhetnek annak jogaival és szolgáltatásaival, de az egyszeri támogatásban nem részesülnek.

Az április 15-e előtt nyilvántartásba vett munkanélküliek idén így összesen 120 euró segítséget kapnak, hisz igénylés esetén átutalják számukra a minden állampolgárnak járó 60 eurós támogatást is.

Az adatok azt mutatják, hogy Szerbiában mintegy 540 ezer állláskereső van. „Ez a szám valószínűleg azért nőtt, mert sokan szeretnék megkapni a támogatást. Van néhány más kategória is a nyilvántartásainkban, így 600 ezren számíthatnak ilyen jellegű támogatásban. Ez összesen mintegy 4,3 milliárd dinár támogatást jelent” – állítja Martinović.