2024. április 26., péntek

Addig kell fizetni az adót a házra, míg össze nem dől

A birtokjogi adótörvény adómentességet ír elő olyan létesítményekre, amelyek összedőltek, vagy pedig földcsuszamlós területen állnak, ennek következtében pedig megsérültek – áll a pénzügyminisztérium márciusi jelentésében, írja a Vajdasági RTV.

Az új jelentésben foglalt hivatalos magyarázatok, valamint szakértői vélemények arra is kitérnek, hogy egy földcsuszamlós területen álló lakóház tulajdonosát akkor sem lehet felmenteni az adókötelezettség alól, hogyha a létesítmény a rongálás következtében lakhatatlanná is vált.

Amennyiben az épület összedől, akkor a létesítmény megszűnésének napjától fogva az adókötelezettség is megszűnik a lakóházra – áll a közlönyben.

A dokumentumban foglaltak szerint a SLIP (Serial Line Internet Protocol) útdíjat az országon belüli, vagy külföldi utazáshoz szükséges dokumentáció részének kell tekinteni, amelyet a hivatalos utazás során felmerült költségek bizonyítására lehet felhasználni.

Amennyiben fennáll egy konkrét irat a hivatalos belföldi, vagy külföldi utazásról, amelyet követően jelentést készítenek a hivatalos utazásról, akkor azon a véleményen vagyunk, hogy a SLIP rendszert elfogadható számítógépes igazolásnak kell tekinteni. Ezt megelőzően azonban egy igazolást kell kitölteni, amely bizonyítja, hogy a SLIP-en lévő adatok megegyeznek a valósággal. Ennek segítségével lehetséges meghatározni a hivatalos utazás során felmerülő költségeket – áll a dokumentumban.