2024. április 26., péntek

Átadták az első katonalakásokat Újvidéken

Elkészültek a biztonsági erők számára épített lakások Újvidéken, a kulcsokat Ana Brnabić kormányfő nyújtotta át az érintetteknek. Az eseményen hangsúlyozta, legfőbb ideje volt, hogy az állam konkrét dolgot tegyen, ezzel pedig hálát tanúsítson a biztonsági erőknek. Mint mondta, ma egy komoly államunk van, amely gondoskodik polgárairól.

A projekt megvalósulása egy jel mindenkinek – orvosoknak, tanároknak, tűzoltóknak, mindenkinek, aki a közszolgálatnál dolgozik és Szerbiaért harcol, hogy van egy jobb holnap. „Ezt értük is meg fogják tenni, az állam mindenkiről gondoskodni fog, mert így erősítjük nap mint nap a társadalom minden szegmensét" – mondta a miniszterelnök.

A lakások Újvidék Jugovićevo városrészben épültek, Brnabić pedig 14 kulcsot adott át az új lakóknak. Mint mondta, május végéig átadják a kraljevói és kragujevaci lakások kulcsait is. Emlékeztetett arra, hogy Újvidéken megkezdődik egy új covid-kórház, a Vajdasági Klinikai Központ további épületének és egy tudományos kutatóintézet kiépítése is.

„Szerbia ma más ország, mint ami 2014-ben volt. Az ország ma erősebb, mint tegnap volt, de gyengébb, mint holnap lesz” – fogalmazott a kormányfő.

(Ótos András felvétele)

(Ótos András felvétele)

Darija Kisić Tepavčević munkaügyi miniszter rámutatott, büszke arra, hogy ma azok kapnak tetőt a fejük fölé, akik nagy munkát végeznek az állam szolgálatában. Miattuk Szerbiában mindenki biztonságban érzi magát – szögezte le a tárcavezető. Miloš Vučević Újvidék polgármestere szerint az új városrész Szerbia és Újvidék új arcát képviseli, amely – mint mondta – épül és fejlődik. Hozzátette, hogy a város másfél milliárd dinárral járult hozzá a projekt megvalósulásához.