2024. április 26., péntek

A Calzedonia varrónőket keres

A Zentán üzemet nyitó leányvállalatban 160 munkahelyet kínálnak

A Calzedonia olasz multinacionális cégcsoport leányvállalatának képviselői tegnap a Zentai Magyar Kamaraszínház nagytermében mutatták be a vállalatot és a kínálkozó munkalehetőségeket az érdeklődőknek. Mint beszámoltunk róla, a tervek szerint a Calzedonia leányvállalata szeptemberben nyit üzemet Zentán, és oda várják az új munkaerőt.

A jelenlévőket, mintegy száz személyt az olasz cég nevében Sandra Pejić HR-menedzser köszöntötte, aki a Calzedonia cégcsoport történetének ismertetését követően elmondta, hogy az ötlettől kezdve egészen a késztermék forgalmazásáig minden munkát a cégcsoport maga végez el, a termelés pedig Olaszország mellett Szerbiában, Romániában, Bulgáriában, Etiópiában és Srí Lankán zajlik. Évente több mint 300 millió fehérneműt, harisnyát, zoknit és egyéb ruházati termékeket állítanak elő a világ különböző tájain lévő 20 üzemükben. A termékeiket 50 ország területén, több mint 4500 saját boltjukban árusítják, így többek között New Yorkban, Párizsban, Londonban stb. A cégcsoportnak több mint 34 ezer alkalmazottja van világszerte, akiket a gyakorlatiasság, a dinamikusság, a nyitottság és a csapatmunka vezérel. Az olasz cég Gordon Kft. leányvállalata 2013-ban nyílt meg Szabadkán, ahol azóta több mint 1200 alkalmazottjuk dolgozik, és ahol a Calzedonia cégcsoport Intimissimi márkájú női pólóit állítják elő. 2019-ben megnyílt a Gordon Kft. nagykikindai üzeme is, ahol 600-an vannak munkaviszonyban, a tervek szerint szeptemberben megnyíló zentai üzemben pedig 160 dolgozót szándékoznak foglalkoztatni. A zentai kirendeltségbe általános, illetve középiskolai végzettségű varrónők jelentkezését várják, munkatapasztalat nem szükséges, egyedül hajlandóságuk kell, hogy legyen a tanulásra, ugyanis mindenki számára biztosítanak kétnyelvű, ingyenes képzést.

A munkaidő 7–15 óráig tart, a munkafeladatokat ülve látják majd el az ott dolgozók, akiket már az első naptól kezdve bejelentenek fizetéses munkaviszonyba. Az első szerződéseket meghatározott időre, három hónapra kötik, és utána kínálnak fel állandó munkaviszonyt. A munka termelési vonalakban folyik majd, amit operátorok vezetnek, hogy az adott csoportok teljesíteni tudják a normájukat. A havi bérezést illetően az első hónapban, a képzés ideje alatt az alapórabér 183,93 dinárt tesz ki 22 napra, és ehhez a két kötelező munkaszombat után 3498 dinárt, az élelmezési pótlékra pedig 5000 dinárt fizet a vállalat. Amennyiben bármelyik dolgozó 8 óránál többet nem hiányzik a hónap folyamán, jelenléti ösztönzésben is részesül, ami plusz 2000 dinár. Vagyis összeszámolva az első hónapra 42 870 dináros fizetés esedékes. A második és harmadik hónapban ehhez az összeghez normatúllépés esetén az ezért járó ösztönzést is hozzácsatolhatják, ami 10 százalékos túlteljesítés esetén 3531 dinár, így 46 402 dinárt tehet majd ki a havi jövedelem teljes összege.

A munkaviszonyban eltöltött első három hónap után az alapórabért 207,05 dinárra növelik, így a többi pótlékkal együtt az 51 381 dinárt is elérheti a varrónők havi fizetése – fejtette ki a HR-referens, és hozzáfűzte, hogy míg a normatúlteljesítést jutalmazzák, ha valaki nem teljesíti a normát, annak nem vonnak le a fizetéséből. Az összejövetelen az is elhangzott, hogy az alkalmazottak számára előrelépési lehetőséget is kínálnak, vagyis a munkásokat arra ösztönzik, hogy termelésivonal-vezetővé lépjenek elő, ehhez viszont kiváló szervezési és kommunikációs készséggel kell rendelkezniük. A varrónők mellett egy raktárosi és egy varrógépeket javító és adminisztrációs munkahelyre is keresnek jelentkezőket – jegyezte meg végül a HR-referens. A bemutató során a Gordon Kft. két szabadkai dolgozója is elmondta a vállalattal kapcsolatos jó tapasztalatait. A Calzedonia leányvállalatának következő bemutatóját április 21-én, szerdán délután 4 órától tartják ugyanezen a helyszínen.