2021. május 9., vasárnap
BAJNOKOK LIGÁJA

Papírforma szerint a City…

Ma este rendezik meg a Borussia (D)–Manchester City párharc visszavágóját, melynek első találkozóján az angolok 2:1-es győzelmet arattak. Guardiola fiai rengeteg helyzetet elpuskáztak Angliában, így most nehéz szituációból várják a második mérkőzést. A Borussia tavaly június 27-e óta minden hazai mérkőzésén szerzett legalább egy gólt, amely most, ha közben a City nem talál be, a továbbjutást jelentené a számára.

A másik párharcon a Real Madrid 3:1-es előnyből folytatja a Liverpool ellen. A királyiak a hétvégén a Barcelonát is legyőzték az El Clásicón (2:1), de Zidane szerint csapata erőnlétileg elérte határait, így nem tudja, hogyan fejezik be a szezont. Mindeközben Florentino Pérezt ötödször is megválasztották klubelnöknek, aki kihívó hiányában újabb négy évig vezeti a Realt.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Őrület Vigóban

Hétgólos, elképesztően fordulatos meccset játszott Vigóban a Celta és a Sevilla. A mérkőzés végén az andalúziaiak örülhettek 4:3-mal. A La Liga nagyon szoros: még a Sevilla is csak hat pontra van az éllovas Atléticótól.

Gólparádé volt a Celta–Sevilla meccsen (Fotó: DAZN)
Gólparádé volt a Celta–Sevilla meccsen (Fotó: DAZN)

Angol bajnokság, a 31. forduló: West Bromwich–Southampton 3:0, Brighton–Everton 0:0. Az élcsoport: Manchester City 74, Manchester United (–1) 63, Leicester 56 pont stb. Német bajnokság, a 28. forduló: Hoffenheim–Leverkusen 0:0. Az élcsoport: Bayern 65, Leipzig 60, Wolfsburg 54 pont stb. Olasz bajnokság, a 30. forduló: Benevento–Sassuolo 0:1. Az élcsoport: Inter 74, Milan 63, Juventus 62 pont stb. Spanyol bajnokság, a 30. forduló: Celta–Sevilla 3:4. Az élcsoport: Atlético 67, Real Madrid 66, Barcelona 65 pont stb. Szerb Szuperliga, a 31. forduló: Inđija–Bačka 1:0, Napredak–Mačva 2:0, Rad–Novi Pazar 3:2, Radnik–Metalac 1:2, Vojvodina–Zlatibor 2:1. Az élcsoport: C. zvezda 89, Partizan 77, Vojvodina 63 pont stb.