2024. április 26., péntek

Dačić: Nem vagyunk elégedettek a korrupció elleni küzdelemmel

Szerbia a korrupció ellen harcol minden szinten, ebben a küzdelemben pedig a parlament és minden egyes képviselő külön-külön fontos helyet foglal el – jelentette ki ma Ivica Dačić, a képviselőház elnöke, írja a Vajdasági RTV.

Dačić a korrupció ellenes harc parlamentereinek világszervezetének (GOPAK) szerbiai ülésén elmagyarázta, hogy a képviselők szerepe nemcsak a törvények meghozatalakor fontos, hanem a korrupció elleni küzdelemben vállalt szerepük során is, vagyis a pénzmosás megakadályozása, a kormány munkájának felügyelete és a közpénzek költése.

Szerbiában nem vagyunk elégedettek a korrupció elleni küzdelem eredményeivel és biztos vagyok benne, hogy sosem leszünk teljesen azok – mondta Dačić.

Hozzátette, hogy a sikerhez nem elegendő csak a megfelelő törvényhozás, hanem folyamatos együttműködés is szükséges, nemcsak az állami létesítményen belül, hanem az azon kívül eső szektorokkal, valamint a nemzetközi szervezetekkel is.

Dačić köszönetét fejezte ki az UNDP-nek és a Svájci Fejlesztési és Együttműködési Ügynökségnek is, hogy támogatják ezt a parlamenti aktivitást. A GOPAK szervezetének vezetőinek azt üzente, hogy számíthatnak a támogatásra. A szervezet egyébként a világ ötven országában működik.