2024. április 26., péntek

Ismét erőszakkal vádolják Branislav Lečićet

Merima Isaković, az egykori Jugoszlávia egyik legkiemelkedőbb fiatal színésze is erőszakkal vádolja Branislav Lečićt. A ma már pszichológusként dolgozó nő a Nedeljnik magazinnak elmesélte a 43 évvel ezelőtt esetet.

– 18 éves voltam. 1978, ősz. Betolt a lakásba. Levette a ruhámat. Ne sikíts! Úgy sem hall senki. A földre lökött. Éreztem, ahogyan tör. Fájt minden porcikám. Csak ne így! Kérlek istenem! Ha sikerül, meghalok ma éjszaka. Élvezte a félelmemet. Éreztem a szagát. Mint a rothadás szaga. Félelmetes látvány. Üres és fekete. Lélek nélküli szemek… – nyilatkozta Isaković a Nedeljnik-nek.

– Úgy éreztem, hogy el kell mondanom az igazságot, és arra kérem a nemzetet, hogy figyelmesen olvassa el. Az erőszaktevő, aki majdnem tönkretette az életem, kioltotta a fiatalságom, hogy sötétségként nyeljen el. „Megbocsájtok” mondtam neki 40 évvel ezelőtt. „Megbocsájtok, de soha nem feledem. Soha nem fogod érezni azt a fájdalmat, ami okoztál nekem. Többszörös fájdalom. Ha valaha is meghallom, hogy másnak is okoztál hasonló fájdalmat, mindenkinek elmondom, ami történt.” Betartottam a szavam. Úgy néz ki, Branislav Lečić nem. Morális kényszert érzek, hogy megosszam a saját tapasztalatimat, és, hogy ez támasza legyen Danijela Štajnfeldnek, valamint az összes szexuális erőszak áldozatának.

Emlékeztetőül: Danijela Štajnfeld is azzal vádolja Branislav Lečićt, hogy megerőszakolta még 21 éves korában. A jelenleg Amerikában élő színésznő egy róla készülő dokumentumfilmben fedte fel a szörnyű múlt titkait.