2024. április 26., péntek

Gazdára talált a kerékpár

A városi könyvtár nyereményjátéka nyerteseinek névsora az intézmény honlapján található meg

Kedden tartották meg a Szabadkai Városi Könyvtár XII. Kalandozás Könyvországban elnevezésű olvasásnépszerűsítő nyereményjátékának sorsolását – adta hírül a könyvtár a szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatójában. A járványhelyzetre való tekintettel az eseményt közönség nélkül, online tartották meg, amelyet a könyvtár magyar, szerb és horvát nyelvű Facebook-oldalain lehetett követni.

A nyereményjáték idei témája a fa volt. A könyvtár YouTube csatornáján, online anyanyelvórákon a Google Meet segítségével, a közösségi hálókon keresztül, valamint a könyvtár Gyermekosztályán és fiókkönyvtárainkban tartotta a kapcsolatot a gyermekekkel.

A sorsolás során 282 értékes ajándékot, többek között USB-memóriát, fülhallgatókat, könyveket, íróasztallámpákat, ezer darabos puzzle-t, a kvíz logójával ellátott pólókat és bögréket, jegyeket a Gyermekszínház előadásaira, a moziba, a Palicsi Állatkertbe, a Prozivka Sport- és Rekreációs Központba, és sok más meglepetést sorsoltak ki, amelyre körülbelül 600 gyermek pályázott, ugyanis ennyi résztvevője volt az idei könyvországbeli kalandozásnak. A tájékoztatóban hozzátették, hogy a résztvevő diákok száma csökkent a múlt évihez képest, ami a járványhelyzet körülményeinek tudható be. A főnyeremény az idén is a VeneraBike által biztosított vadonatúj kerékpár volt, amelyet Petra Savić, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola ötödik osztályos tanulója vihette haza.

A nyertesek teljes névsora megtalálható a könyvtár honlapján (www.subiblioteka.rs) és hivatalos Facebook-oldalain is.