2024. március 28., csütörtök

Az LG felhagy az okostelefon-gyártással

A dél-koreai LG Electronics elektronikai és elektromos készülék- és berendezésgyártó konszern július végével felhagy a veszteséges okostelefon-gyártással – jelentette be a cég hétfőn az igazgatótanács egyhangú döntése alapján.

Az LG 2015 második negyedéve óta gyártotta veszteséggel az okostelefonokat, az ágazat halmozott vesztesége azóta megközelítette a 4,5 milliárd dollárt. A cég az utóbbi időszakban vevőt keresett mobilgyártó ágazatára, de ez nem járt sikerrel.

Az LG jelenleg mintegy 2 százalékos részesedéssel rendelkezik a globális okostelefon-piacon. Tavaly 23 millió készüléket szállított ki, szemben a piacvezető Samsung 256 millió készülékével. 

Az LG rámutatott arra, hogy az okostelefon-gyártás leállítása rövid távon csökkentheti bevételét, hosszabb távon ugyanakkor javítja a cég pénzügyi helyzetét. Az LG öt üzletágából az okostelefon-gyártó a legkisebb, a cég teljes bevételének 7 százaléka keletkezik itt.

A cég közleménye szerint július 31. után is értékesíti a raktáron lévő okostelefonjait és bizonyos ideig biztosítja a szervízszolgáltatást, illetve a szoftveres frissítéseket.

Az LG volt az egyik első cég a világon, amely Android operációs rendszert alkalmazott mobiltelefonjaiban.