2024. április 26., péntek

Bautista rontotta el a fiatalok örömét

A Miamiban folyó 1000-es torna férfi egyesének negyeddöntőjében – a nagy trió távollétében – a spanyol Roberto Bautista volt az egyetlen 30-on felüli, és ahogy indult, ő ronthatja el a fiatal trónkövetelők örömét. Bautista ugyanis az éjjel az első kiemelt és ranglistamásodik orosz Danyiil Medvegyevet verte meg, és az elődöntőben a tizenéves dél-tiroli Jannik Sinnerrel mérkőzik, aki mindkét játszmában 1:3-ról fordított a kazah Alekszandr Bublik ellen.

Medvegyev egyszer sem nyerte el Bautista adogatását, a sajátját pedig háromszor is leadta. Az orosz továbbá a pontok mindössze egyharmadát nyerte a második adogatáson, ami a spanyol esetében magas háromnegyedet tett ki. Bautista és Sinner kétszer játszottak, és a fiatal olasz, aki nemrég Dubajban is megnyerte a párharcot, 2:0-ra vezet.

Vaskos meglepetés született a női egyesben, hisz a görög Maria Szakari könnyedén jutott túl a négyszeres Grand Slam-bajnok japán Naomi Oszakán. Az első játszmában a görög mindháromszor elnyerte Oszaka adogatását, akinek a másodikban a 4:1-es előny sem jelentett semmit, hisz azután zsinórban öt játékot veszített. A kanadai Bianca Andreescu és a spanyol Sara Sorribes meccse breakparádé volt. Az első szettben a spanyol 0:3-ról kapott ki, a másodikban a kanadai három ellenében ötször is elveszítette az adogatást, a döntő játszmában Andreescu 2:2 után három breakkel kerekedett felül.

MIAMI. – A férfitorna negyeddöntőjében: Bautista–Medvegyev 6:4, 6:2, Sinner–Bublik 7:6, 6:4. Nők, negyeddöntő: Szakari–Oszaka 6:0, 6:4, Andreescu–Sorribes 6:4, 3:6, 6:3.