2024. április 26., péntek

Az államfő és a kormánytagok ünnepi köszöntője

Aleksandar Vučić államfő húsvéti üdvözletet küldött Stanislav Hočevarnak, a belgrádi katolikus érseknek, és minden keresztény hívőnek, aki a Gergely-naptár szerint ünnepli ezt az ünnepet.

Húsvéti üzenetében Vučić rámutatott, a belgrádi érsek Szerbiában és az állami szervekben mindig partnerre és beszélgetőtársra talál, amennyiben egy-egy kérdés megoldásra szorul, hiszen csak közösen járulhatunk hozzá az állam fejlődéséhez.
– Legyen az életöröm kimeríthetetlen ihlet, hogy az emberiség és a Szerbia előtt álló kihívások idején egyetértésben és együtt dolgozhassunk, megerősítsük a békét, a megbocsátást és a toleranciát, a legnagyobb emberi értékeket, a kölcsönös bizalom és megértés hídjait építve. Kellemes húsvétot! – áll Vučić közleményében.
Az ünnepi köszöntőkhöz csatlakoztak a kormány tagjai is. A miniszterek külön-külön közzétett közleményükben békés és örömteli húsvétot kívántak a hívőknek. Húsvéti üzeneteikben arra szólítottak fel mindenkit, hogy az ünnepnapokon forduljanak a szeretet, az egyetértés és a béke felé. Ugyanis mint felhívták a figyelmet, a megpróbáltatásokkal teli időkben Isten áldására van szükségünk, egységre és szolidaritásra.
Ana Brnabić kormányfő kiemelte, a nehéz egészségügyi helyzet arra tanított meg minket, milyen fontos az egység, a tolerancia és egymás támogatása.
– A járvány megmutatta, hogy szeretteink gondozása és az egymásnak nyújtott, fenntartások nélküli segítség a biztonságosabb és jobb társadalom megteremtéséhez vezető helyes út – hangsúlyozta, majd rámutatott, a legnagyobb keresztény ünnepet optimizmussal, az életbe és valós értékekbe vetett hittel várjuk, hiszen mindezek a tulajdonságok társadalmunk alapját képezik.