2024. április 26., péntek

Ismét lehet jelentkezni a gazdasági segélycsomagra

Siniša Mali pénzügyminiszter emlékeztette a munkaadókat, hogy ma van az utolsó lehetőségük bejelenteni a márciusi minimálbér felének kifizetését, holnap már az áprilisi jelentkezés következik – írja a Vajdasági RTV.

A minisztérium közleménye szerint a polgárok számára biztosított harmadik gazdasági segélycsomag egy részéről van szó. A harmadik segélycsomag a minimálbér felének három havi kifizetését irányozza elő a vállalkozóknak, a mikro-, kis-, közép- és nagykereskedéseknek.

A gazdaság ezen része mintegy 1,5 millió embert foglalkoztat, erre a célra a szerbiai költségvetésből 69,8 milliárd dinárt különítettek el.

A munkaadók ezen előírások használatára az Adóhivatal internetes oldalán tudnak bejelentkezni, és ezt minden hónapra külön meg kell tenniük. A jelentkezésre a hónap utolsó napjáig van idejük – mondta Mali.

Hozzátette, hogy a márciusi minimálbér felének kifizetését április 8-ig lebonyolítják.

A pénz külön számlákra fog megérkezni, amelyek a vállalkozók számára automatikusan kerülnek megnyitásra, innen pedig kizárólag csak az alkalmazott számlájára lehet átutalni azt – magyarázta a miniszter.

Elmondta, hogy azok a munkaadók, akik felveszik a segélyt, nem küldhetik el az alkalmazottaik tíz százalékát három hónapon keresztül, a minimálbér felének utolsó részletének kifizetésétől számítva, és nincs joguk az osztalékra.