2024. április 26., péntek

Tiodorović: Újabb hullám várható

Egy hét múlva sok állampolgár érkezik haza Szerbiába a katolikus húsvétra, amely további kockázatot jelenthet a koronavírus terjedése szempontjából – jelentette ki Branislav Tiodorović epidemiológus és az országos válságtörzs tagja, közli a Vajdasági RTV.
A Blic napilapnak adott nyilatkozatában arra kérte a polgárokat, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat az elkövetkező napokban is, mivel ezt követően újabb hullám várható.
Kérek mindenkit, hogy racionálisan és felelősségteljesen viselkedjen. A vírus gyorsan terjed és ezzel tisztában kell lennünk. Érkezik a jó idő, az igazi tavasz, több lesz a találkozás és ezért felszólítok mindenkit, hogy ne feledkezzenek meg arról, hogy napi szinten hány új fertőzött van, mennyire tele vannak a kórházak. Kerüljék a társalgás, a gyülekezés és a szórakozás minden formáját! – húzta alá Tiodorović.
Ismét kihangsúlyozta az oltás fontosságát a koronavírus elleni harcban.
A vakcináció jelenti az egyedüli megoldást, hogy megállítsuk ezt a helyzetet és visszatérhessünk a megszokott életünkhöz, ezért kérem az embereket, hogy vegyék fel a védőoltást – üzente Tiodorović.
Elmondta, hogy amennyiben enyhítenének a vendéglátókra kirótt szigorításokon, azok elsősorban a kerthelységekre vonatkoznának, mivel nyílt téren kisebb a fertőzés kockázata.