2024. április 26., péntek
EURÓPA-LIGA

Milánóban próbálkoznak a Vörös Ördögök

Ma késő délután és este rendezik az El-nyolcaddöntős párharcok visszavágóit, melyek közül egyértelműen a Milan–Manchester United mérkőzés emelkedik ki. A Vörös Ördögök hazai pályán az utolsó pillanatig vezettek az olaszok ellen, de a Rossoneri a hajrában egalizált, így Pioli gárdája most valamivel esélyesebb a továbbjutásra. Az odavágó után erős kritikák érték az angolok norvég vezetőedzőjét, Ole Gunnar Solskjært, mert az egygólos előny tudatában csapatával nem annak növelésére fókuszált, sokkal inkább a védekezésre. Ezúttal egészen biztos, hogy erre nem lesz lehetőségük a manchesterieknek, mert a továbbjutáshoz gólt kell szerezniük. Az olaszok a múlt hét óta erősödtek is, hiszen sérülésből visszatér a svéd veterán, Zlatan Ibrahimović is.

Szintén izgalmas visszavágó lehet a Rangers és a prágai Slavia csatája. A közelmúltban egyre nagyobb figyelem irányult Steven Gerrard skót együttesére, mert a glasgow-i gárda március elején megnyerte történelme 55. bajnoki címét. Az El-ben a Slavia ellen 1:1-es döntetlen jött össze Gerrardéknak idegenben, most pedig jó esély mutatkozik az impozáns hazai teljesítményre. A csehek ugyanakkor masszív védekezésre képesek, így a skótoknak biztosan nem lesz könnyű dolguk.

A többi párharcban az európai topcsapatok közül a Tottenham, az Arsenal, a Roma, a Villarreal és az Ajax is kedvező helyzetben lép pályára a visszavágón. Nagy meglepetést jelentene, ha közülük bármelyik is búcsúra kényszerülne csütörtök este.