2024. április 26., péntek

Az államfő fogadta az apát, aki gyalogszerrel érkezett Kragujevacról

Lányait szeretné visszaszerezni a nevelőszülőktől

Egy kragujevaci polgár, Đorđe Joksimović, akinek három lányát még 2015-ben elvették, tegnap reggel gyalogszerrel elindult Kragujevacból Belgrád felé, abban a reményben, hogy Aleksandar Vučić elnök meghallgatja és segíteni fog neki problémájának megoldásában – írja a 021.rs hírportál.

Aleksandar Vučić elnök Instagram bejegyzésében ma bejelentette, hogy a találkozás megtörtént, meghallgatta az édesapa kérését, viszont arra kérte, hogy tartsa tiszteletben az ország intézményrendszerét.

– Biztos vagyok benne, hogy ezek az intézmények a lehető legjobban fogják védelmezni a gyermekek jogait és szükségleteit. Hiszek a törvényben és egészen bizonyos, hogy Lara, Beba és Maja boldogok lesznek. Szerbia számára nincs fontosabb a gyermekeinél és jövőjüknél – áll az elnök Instagram oldalán, ahol egy közös képet is mellékelt a találkozóról.

Joksimović a mintegy 140 kilométeres útra tüntetőleg indult meg, mivel gyermekeit már hat éve kéri, és nem kapja vissza. Azt állítja, hogy minden követelménynek eleget tett, hogy visszakapja gyermekeit a nevelőszülőktől és hozzátette, hogy a folyamatot az illetékes szervek lassítják.

A gyermekek továbbra is kérik, hogy visszatérhessenek biológiai apjukhoz. – Rendszeresen látom őket, minden második szerdán és szombaton – mondta Joksimović.

Az esettel kapcsolatban az illetékesek elmondták, hogy a gyermekek érdekei az elsődlegesek.