2024. április 26., péntek

Üzletemberek jelentkezését várják

Az Újvidéki Vállalkozói Vásárt online tartják meg április közepén

A tartományi kormány és az Újvidéki Vásár közös erővel egy új rendezvénysorozatot indít el, melynek célja a kis- és középvállalkozók közötti információcsere és az üzleti légkör javítása.

Nenad Ivanišević tartományi idegenforgalmi és gazdasági titkár, valamint Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója hétfőn délelőtt együttműködési szerződést írtak alá. A megállapodás a tartományi kormány által kezdeményezett Újvidéki Vállalkozói Vásár elindítására vonatkozik. Az eseményt április 15-e és 16-a között rendezik meg – tekintettel a járványügyi helyzetre – a digitális térben.

– Mindannyian szükségét érezzük, hogy a járványhelyzet ellenére tegyünk valamit a tartományi üzleti légkör javításának érdekében. A rendezvény célja, hogy az üzleti élet résztvevői számára biztosítsunk egy felületet, amelyen reklámozhatják magukat, információkkal gazdagodhatnak, építhetik a kapcsolataikat. A rendezvényen jelen lesznek a döntéshozók, a magán- és közszféra szereplői is annak érdekében, hogy minél konstruktívabb eszmecsere jöhessen létre. A tervek szerint 5-6 szekciót állítunk ki, kiemelt szerepet kapnak a női vállalkozók, valamint a népi mesterségek, az idegenforgalom, a regionális együttműködések. A vásárt első alkalommal rendezik meg és a célunk, hogy ne korlátozódjon kizárólag a tartományi gazdasági életre, tehát mikor véget ér a járványhelyzet, ez már egy regionális szinten működő rendezvény lehessen. Ebben a formában a vásár már elősegítené az üzleti élet pezsgését az egész térségben – közölte Ivanišević.

A tartományi titkár azt is elmondta, a kis- és középvállalkozók az eseményen való részvételi szándékukat az Újvidéki Vásár hivatalos weboldalán keresztül jelezhetik. 

Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatójának elmondása szerint minden igyekezet többet ér a passzivitástól. Nemcsak az Újvidéki Vásár van szorult helyzetben az elmúlt egy év során, ez a helyzet nemcsak a régiót, hanem egész Európát, sőt a világot is érinti, viszont semmi értelme ölbe tett kézzel ülni és várni a csodára.

– Tisztában vagyok vele, hogy a digitális formában megszervezett vásár és a valós térben megszervezett vásár hatásfoka szinte összemérhetetlen. Ezek között a körülmények között egyedül azt tehetjük, hogy próbáljuk fenntartani a kapcsolatot a vállalkozókkal legalább digitális formában, egyúttal elsősegíteni az informálódásukat, meghallgatni a problémáikat, egyeztetni velük a jövővel kapcsolatban. Ez egyfajta felkészülés is arra az időre, amikor a járványnak vége lesz – nyilatkozott a vásár vezérigazgatója.

Cvetković azt is elmondta, az Újvidéki Vásár néhány napja, egész pontosan március 14-én ünnepelte az első üzleti kiállítás megtartásának 90. évfordulóját. Amint az ismeretes, nem ez lesz az első digitális térben megrendezésre kerülő vásár. A múlt év decemberében szintén hasonló körülmények és feltételek mellett szervezték meg a nemzetközi mezőgazdasági kiállítást is.