2024. március 29., péntek

Elmarad a válságtörzs mára bejelentett ülése

Ehelyett a legfrissebb értesülések szerint a kormány ma új intézkedéseket foganatosít

Mégsem tartják meg az országos Válságtörzs mára bejelentett ülését – írha a 021.rs hírportál. Ehelyett a kormány ma új intézkedéseket foganatosít, amelyeket a válságtörzs egészségügyi tagjaival egyeztetett, jelenti a Tanjug hírügynökség.

A válságtörzs orvosi része, valamint a járványkórházak orvosai is az előírások szigorítását és a létesítményeknek tíztől tizenöt napig terjedő bezárását követelik, annak érdekében, hogy a kapcsolatokat a lehető legminimálisabbra csökkentsék.

Az újonnan fertőzöttek száma Szerbiában napi szinten meghaladja a 4500-at, a járványkórházak tele vannak, a zvezdarai Klinikai Központ egy részlegét pedig pénteken visszaállították a Covid-rendszerbe. Emellett napról napra növekszik a lélegeztetőgépre szoruló betegek, de az elhunytak száma is.

Az elmúlt hétvégén csak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak és a benzinkutak tartottak nyitva, minden más zárva tartott. Az ezt megelőző hétvégén is hasonló volt a helyzet, azonban a jelek szerint mindez nem elégséges, hiszen a számok továbbra sem csökkennek.

Ana Brnabić kormányfő vasárnap arra utalt, hogy az előírásokat mindenképpen szigorítani kell. Megértését fejezte ki az egészségügyi dolgozók iránt, de hozzátette, hogy el kell gondolkodni azon is, hogy a szigorítások az előírások további megszegését eredményeznék, amelyeket nem lehet kontrolálni.

– Igyekszünk egyensúlyt kialakítani és úgy gondolom, hogy ebben sikeresek is vagyunk, mivel továbbra is jó mutatóink vannak a gazdaság és az egészségügy terén is – jelentette ki a kormányfő.