2024. április 26., péntek

Hogy ne maradjon üresen a bölcsőnk

A termékenységi, fogantatási nehézségekről dr. Boro M. Vujasin szülész-nőgyógyásszal

Sok szerbiai szakértő rámutat a problémára: a családokban növekvő gyermekek száma általában egy. Vagy egyáltalán nincs gyermek, ami viszont gazdasági gondok következménye lehet, vagy akár egyes területeken abból a vágyból ered, hogy az örökséget ne osszák több részre.

Nagymamáink idején ritkán voltak olyan párok, akiknek a házasságuk első éveiben nem született gyermekük. Ma az európai és szerbiai statisztikák szerint a párok nagy százalékának, akik 30–35 évesen eldöntik, hogy szülők akarnak lenni, ez sehogy nem sikerül. Az abortuszról pedig nem egy szakértő megállapította, hogy egyik fő módjává válik annak, amellyel egy nemzet átadja magát az önpusztításnak.

Az „üres bölcső" témájáról kértük ki dr. Boro M. Vujasin primáriusz véleményét, aki 1998 óta szülész-nőgyógyászként dolgozik a Titeli Egészségügyi Központban, ahol a Női Egészségügyi Szolgálatot irányítja a mai napig. Ezenkívül kezdeményezője és koordinátora olyan projektumoknak, mint a Fehérpestis-terápia, a Harmóniában Élés a Természettel és az Egészséggel, valamint a Jövő Táplálkozása Multidiszciplináris Kongresszusának (www.ishrana–buducnosti.com). Megalapította a népesedésüggyel foglalkozó Breg Társaságot, ennek a kiadásában 2019-ben jelent meg az Isteni Intelligencia és az egészségünk (Božanska Inteligencija i naše zdravlje) c. könyve, amelyben választ ad életünket, egészségünket érintő kérdésekre.

KÁROS ANYAGOK HATÁSA

Ritkán beszélnek a szakemberek arról, hogy mind a spontán, mind a szándékos vetélés fizikai, pszichológiai következményei miatt később sok házaspár nem válik szülővé...

– Biztos, hogy a spontán vetélés vagy szándékos abortusz hosszú távú, beláthatatlan következményeket hagy maga után. Manapság sok nő nem tudja, miért halt meg a magzata az anyaméhben. A hivatalos orvoslásnak erre gyakran nincs válasza, mert nem foglalkozik vele – mondta dr. Boro M. Vujasin.

Hogyan befolyásolja a párok termékenységét a modern életmód?

– Bármely betegség oka manapság az emberi test fizikai és lelki intoxikációja (mérgezettsége), így a spontán vetéléseknek is ez az oka. A megfogant életnek egészséges környezetben kell fejlődnie. Ha a leendő anya egészségtelen életet él, vagyis káros anyagokkal teli, egészségtelen (holt) ételt eszik, ha egészségtelen vizet és egészségtelen italokat fogyaszt, megmérgezi magát, így teste tele van káros anyagokkal. A benne megfogant élet aztán egészségtelen környezetben kezd fejlődni és élni. A megfogant élet a környezetéből táplálkozik, vagyis mérgező anyagokat szív fel anyjától, megmérgezi magát, és kioltódik egy új élet (Intocsicatio foeti intrauterina).

A mindennap átélt félelem, bizonytalanság, aggodalom, elégedetlenség, kételkedés, harag, gyűlölet, hazugság, a jó iránti bizalmatlanság, a kapzsiság, hajsza a csak anyagi „értékekért" a nő és a férfi testében sok szabadgyököt hoz létre, amelyek károsítják sejtjeiket és szerveiket, genetikai szerkezetüket, és számos modern betegséghez és meddőséghez vezetnek.

A természetellenes (egészségtelen) étrend, valamint a napi stressz, amely manapság nem rövid életű, hanem krónikus, kedvezőtlen biokémiai környezetet teremt, amely elsavasítja a testet, mérgező (egészségtelen, savas) környezetet teremtve a leendő anya számára.

Szerbia lakossága évente 30 000 fővel csökken (Dávid Csilla felvétele)

Szerbia lakossága évente 30 000 fővel csökken (Dávid Csilla felvétele)

Ma a gyors életritmus és az igaz információk hiánya miatt az emberek nehezen tudják feltalálni magukat. A Föld minden emberének, a saját érdekében, és a világ összes emberének általános jóléte érdekében javaslom, térjen át arra az étrendre, amelyet az Isteni Intelligencia, a minden látható és láthatatlan Teremtője előre elrendelt és ajánlott: a növényi természetes táplálkozásra, annak eredeti formájára, mert csak ilyen étel tartalmaz és ad életet. Csak természetes, élő vizet igyanak, ami manapság ritkaságszámba megy, de ezt mindenki megengedheti magának a víz fizikai állapotának a megváltoztatásával, például legalább 24 órás fagyasztással, majd felolvasztással. Ily módon életinformációk nélküli, holt vízből életinformációkkal teli egészséges vizet nyerünk. Amellett, hogy testünk fizikai szerkezetét egy előre meghatározott étrend és italok segítségével megváltoztatjuk, meg kell változtatni a szellemünket, vagyis a gondolatainkat, érzelmeinket, érzéseinket és cselekedeteinket. Lényünket meg kell tölteni a szeretet energiájával minden iránt, amit az érzékszerveink látnak, megérintenek, észrevesznek, valamint önmagunk iránti szeretettel. A veleszületett emberi jóság bele van írva az emberi génekbe, mert mindannyian úgy vagyunk elgondolva és teremtve, hogy „szerelmi lények" legyünk.

ÉLETMÓDUNK ÉS A GYERMEK

Ismeretterjesztő előadásain a megelőzés fontosságát hangsúlyozza...

– Az egészségről gondoskodni kell a fogantatás előtti szakasztól mindörökre. A szülőknek legalább néhány évvel a várandóság előtt gondoskodniuk kell jövőbeli gyermekük egészségéről. Az anya testének minden káros anyagtól mentesnek kell lennie, ami egészséges életmóddal valósítható meg. Gondolatait, érzéseit és cselekedeteit a szeretet kell, hogy átitassa. Csak egy ilyen szervezet kész új életet foganni, világra szülni. Az ilyen gyermekek példa az egészségre, mivel az anyában történő fejlődés során nem szívott fel semmilyen káros anyagot vagy káros gondolati rezgést. A szülés után az anyának továbbra is minél egészségesebb életet kell élnie, és arra kell törekedni, hogy egyetértés és szeretet uralkodjon a családban. A családi harmónia és a szeretet energiája mindennek az alapja, valamint az egészséges és boldog élethez vezető út.

Várandóság alatt, amikor a vizsgálatok bizonyos magzati rendellenességeket mutatnak ki, a szakember legtöbb esetben a nőnek abortuszt javasol, hogy ne beteg gyermeket szüljön a világra. Ismerek azonban olyan nőket, akik nem egyeztek bele az abortuszba, és végül egészséges babát hoztak világra. Önnek milyen a tapasztalata az ilyen páciensekkel?

– Ha a várandós nő egészséges életet élt és él, úgyszintén a házastársa, nem fordulhat elő, hogy a gyermeknek bármilyen rendellenessége lenne az anyaméhben. Ha valami megnyilvánul, az pillanatnyi fizikai megnyilvánulás, amely idővel eltűnhet. Az ultrahang szubjektív módszer, és a megállapítás gyakran a megfigyelő szemétől függ. Az ultrahang korábban nem létezett, és sok fontos személyiség ma nem létezne, ha a gyermeket valamilyen minimális és jelentéktelen rendellenesség miatt eltávolítanák az anyából. Csak Nick Vujičićot említsük meg, és az ő hozzájárulását a hitünkhöz és életenergiánkhoz.

Személyesen ismerek egy újvidéki fiatal lányt, aki a képzőművészeti akadémián tanul, csodálatosan fest a lábával (mivel nincs keze). Jólesik a társaságában lenni. Pozitív energiát, optimizmust és örömet sugároz. Sokaknak, nekem is, jelzi, hogy nem léteznek nehézségek, mindegyik leküzdhető, örömmel élhetünk!

Ha a fogantatás megtörtént, Isten az új életnek életet rendelt. Nincs jogunk az új élettől ezt az életet megtagadni. Ebben a világban és az Univerzumban mindenkinek megvan a maga feladata, és nem szabad megzavarni a dolgok sorrendjét, annak felépítését és harmóniáját. Emiatt szükséges egészséges életet élni jóval a fogamzás előtti időszaktól és örökké.

MINDEN VÁRANDÓSÁG KÍVÁNT

Sok családban sajnos üresen marad a bölcső, mert a fiatalok a „nem kívánt"gyermeket abortálták, amikor meg utódot akartak, már nem lehetett. Hány abortuszt végeznek a világon és nálunk?

– Minden várandóság kívánt, mert a férfi és a nő tudatosan szeretkezett. Azt mondhatnánk, hogy a nem kívánt várandóság csak a nemi erőszak eredménye, de ez nagyon-nagyon ritka, statisztikailag szinte elhanyagolható. A nemi közösülés önkéntes kategória.

Körülbelül 400 000–800 000 pár van Szerbiában, akik termékenységi problémákkal küzdenek. Körülbelül 5 000 000 (ötmillió) pár él Oroszországban, akiknek fogamzási nehézségei vannak.

Megerősítem az igazságot, miszerint senkinek sem kellene, hogy problémája legyen a termékenységével, gyermeknemzéssel. Olyan kevés kell, hogy visszatérjünk a természethez, és hogy a természeti törvényeknek megfelelően éljünk.

A népesség meg nem újulása miatt, a születésekhez viszonyított növekvő halálozások miatt, a Szerb Köztársaságban a lakosok száma évente több mint 30 000 (harmincezer) fővel csökken. Nincs érvényes statisztika a szándékos terhesség-megszakítások (gyilkosságok) számáról az egészségügyi ellátás jelenlegi struktúrája (számos magánrendelő) miatt.

Nőgyógyászként, férjként, apaként mit üzenne azoknak, akik természetes módon egészséges gyermekekre vágynak?

– Nem könnyű megmondani az igazat, de „az igazság létezik, kitalálni csak a hazugságot lehet". Amikor megmondod az igazságot, gyakran sokan megharagszanak rád, és társadalmi-szociális nehézségeid lehetnek és vannak. Igaz, hogy manapság a fiataloknak korai és zabolátlan szexuális kapcsolatai vannak. Az emberi agy 20 éves korában válik éretté, akkor lányok és fiúk érett, helyes döntéseket hozhatnak. Manapság például a lányoknak körülbelül a 12. életévük táján, vagy még fiatalabb korukban van az első szexuális élményük – faluhelyen is. Mindez aggasztó a jövőbeli házasság és a jövőbeli család harmóniája szempontjából, mert az első nemi kapcsolat genetikai nyomot hagy, függetlenül attól, hogy nem jött létre a fogantatás.

Még egyszer megjegyzem, hogy a leendő szülőnek a saját és az általános jólét érdekében egészséges életet kell élnie – a természettel és a természeti törvényekkel összhangban –, jóval a fogamzás előtti időszaktól és örökké.

Egészségünk, boldogságunk és hosszú életkorunk érdekében, utódaink és a Föld bolygón élő összes ember nevében kérek mindenkit, hogy egészségesebben éljen, és ne mérgezze meg magát testileg-lelkileg, mert ez az egyetlen kiút és megoldás mindannyiunk számára, hogy emberek legyünk a Teremtőnk akarata szerint.

Mindannyian ajándékba kaptuk az életet, hogy mi azt másoknak ajándékozzuk. Nincs elrendelve, hogy bölcsőink üresen maradjanak, mert a bölcsőkön keresztül mi éljük tovább az életet. Az élet csoda! Nem fog eltűnni, de a kérdés: Vajon mi leszünk-e?