2024. április 26., péntek

Hétfőtől szigorúbb intézkedésekre számíthatunk

A válságstáb orvosi részének és a kormány képviselőinek megbeszélése több mint másfél óra után befejeződött – tudta meg a Blic. Az első információk szerint szinte biztos, hogy a következő napokra vonatkozó intézkedések szigorúbbak lesznek, de hogy pontosan mire lesznek érvényesek, az csak holnap derül ki.

A március 12-ei, pénteki ülés eredményeképp döntöttek a hétvégi részleges zárlatról, valamint a középiskolások és a felsős tagozatosok online oktatásáról. Az aktuális intézkedések csak részben korlátozták a lakosok hétköznapjait.

Ana Brnabić miniszterelnök korábban már elmondta, hogy ma találkozni fog a válságstáb orvosi részével, és rámutatott, hogy szigorítani kell a koronavírus elleni intézkedéseken, azonban akkor még számára sem volt teljesen világos, hogy ezt miképpen fogják megvalósítani. Mint ismeretes a válságstáb orvosi része már régóta a szigorítások mellett apellál, s a kormányfő szerint egy egyensúlyt kell kialakítani annak érdekében, hogy gazdasági és egészségügyi szempontból is pozitív mércéket produkálhassanak.