2021. április 22., csütörtök

Rotterdami tenisztorna – Fucsovics Márton elődöntős

Fucsovics Márton elődöntőbe jutott az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglista 59. helyezettje a pénteken késő este kezdődött, és éjfél után véget ért negyeddöntőben 6:4, 6:3-ra győzte le az amerikai Tommy Pault (56.).

Paul eleinte sok mozgással, rendkívül labdabiztosan teniszezett, ám magyar ellenfele gyorsan felvette vele a versenyt. Fucsovics az első szettben 2:3 után sorozatban három játékot nyert, egyre pontosabban játszott, az amerikai viszont egyre többet hibázott, így 44 perc után a sokkal jobban összpontosító nyíregyházi sportoló 6:4-es sikerével ért véget a játszma.

A második szett elején Fucsovics rögtön elnyerte Paul adogatójátékát, amit az amerikai némileg váratlanul csakhamar visszavett, ám a magyar egy 14 perces játék végén újfent brékelőnybe került. Ahogy csütörtökön a spanyol Alejandro Davidovich Fokina ellen, úgy ezúttal is szinte minden hosszú labdamenetet és hosszú játékot Fucsovics nyert meg. Tommy Paul a szett végjátékában már kedvetlennek tűnt, a magyar teniszező viszont kihasználta ezt, remekül küzdött, és 1 óra 42 perc után győzelmet ünnepelhetett (6:3).

„Pályafutásom során előfordult már néhányszor, hogy későn kezdtem, sokkal jobb, mint délelőtt játszani" – mondta Fucsovics az MTI-nek, hozzátéve, hogy nem zavarja a késői kezdés, a lényeg, hogy nyerjen.

Paulról kijelentette, jó játékos, de a pénteki mérkőzésen sikerült stabilabban játszania riválisánál. „Azt hiszem, kicsit előrébb járok nála tenisztudást illetően, nagyjából annyival, amennyivel idősebb, tapasztaltabb vagyok" – jelentette ki a magyar éljátékos.

Az MTI kérdésére kiemelte, mentálisan rendben van, ha ront, akkor is igyekszik a következő pontra összpontosítani.

Fucsovics első alkalommal jutott elődöntőbe ATP 500-as kategóriájú tornán, következő ellenfele pedig 19.30 órától a horvát Borna Coric lesz, akivel eddig háromszor találkozott, és mindháromszor kikapott tőle. Ennek kapcsán a nyíregyházi teniszező úgy fogalmazott, a találkozóig masszázs és rövid átmozgatás szerepel a programjában, és igyekszik nem rástresszelni az elődöntőre.