2024. március 19., kedd

Mindenki regisztráljon!

A terv szerint 2,5 millió embert oltanak be Magyarországon áprilisig

Orbán Viktor miniszterelnök több videóüzenetben fordult a magyarokhoz a hétvégén a koronavírus-járvány leküzdésével kapcsolatban:

– Az életünket most két párhuzamos folyamat határozza meg: egyfelől tömegesen oltjuk azokat, akik regisztráltak és a vírus ellen vakcinát kértek, másfelől újult erővel támad a vírus harmadik hulláma – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: – A célegyenesben vagyunk, most azért kell zárnunk, hogy minél hamarabb nyithassunk. Mindenkit arra kérek, regisztráljon, kérje a vakcinát, és akkor a beoltottak száma gyorsabban fog növekedni, mint amilyen erővel a vírus támad.

– Az oltás továbbra is önkéntes, csak azokat tudjuk beoltani, akik regisztrálnak. Eddig 2,8 millió honfitársunk regisztrált. Mindennap oltunk, ezen a hétvégén is, sőt még húsvétkor is oltani fogunk. Most elérjük az egymilliós beoltott számot – erősítette meg Orbán Viktor.

– A terv szerint, amiből dolgozunk, 2,5 millió ember lesz beoltva Magyarországon április elejére. Május elejére több mint 4,5 millió, és utána a 7-8 milliós számot is elérjük, ha regisztrálnak elegen és kérik a vakcinát. Kérem, tegyék!

A ma érvénybe lépő korlátozások érintettjeihez szólva a miniszterelnök elmondta: – Akiket ez érint, nehéz helyzetbe kerülnek. Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén!

Megjegyezte, hogy szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni: „hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk”.