2024. április 26., péntek

Újranyitott a felújított Csarnok

A zentai szupermarketben máris nagy a forgalom

Csütörtök délelőtt a zentai Csarnok szupermarket előtt többtucatnyi ember várta, hogy beengedjék őket a igencsak hangulatosan felújított létesítménybe. Kicsivel 11 óra után a Csarnok bejárata kitárult, és a vásárlók szeme-szája elállt attól, amit odabenn láttak. Nyoma sem volt a korábban némi félhomályba burkolódzó, magáról évtizedeken keresztül ugyanazt a képet mutató nagy hodálynak, helyette egy minden tekintetben modern, 21. századi üzletcsarnok fogadta a bevásárlókat és a kíváncsiskodókat.

Az újranyitásra a város vezetősége is hivatalos volt

Az újranyitásra a város vezetősége is hivatalos volt

Az 1916-ban megnyílt Csarnok az idén ünnepli fennállásának 105. évfordulóját, és a Senta-Promet illetékesei eldöntötték, hogy ezt az évfordulót a zentaiakkal közösen ünneplik meg, mégpedig úgy, hogy az ott történő bevásárlásuk során egyedülálló élményben részesítik őket – nyilatkozta a megnyitón Dejan Čikojević, a Senta-Promet kommerciális igazgatója, aki arról is beszámolt, hogy rekordidő, 50–60 nap alatt végeztek a felújítással. A pénzügyi igazgató szerint jelentős összegeket fektettek be a munkálatok során, de pontos számokkal nem szolgálhatott. A Csarnokban jelen pillanatban a földszinten mintegy húsz, az emeleten pedig négy-öt alkalmazottjuk dolgozik, és az önkiszolgáló áruházat úgy alakították ki és rendezték be, hogy teljes mértékben kielégítse a vásárlók igényeit, vagyis minden, számukra szükséges árut meg tudnak vásárolni egy helyen. A bejárathoz helyezték el a gyümölcsös és a zöldséges pultot, amelyet a húsfélék és a száraz felvágottak, illetve a tejtermékek pultja követ. Középen a földszinten találhatók a fagyasztott termékek, a főzéshez szükséges alapanyagok, a télirevalók, különféle öntetek stb. Ami az italkínálatot illeti, a hazai és külföldi sörök, üdítők és tömény italok mellett neves borászatok termékeit is kínálják, és mindig friss pékáruval is szolgálnak. A pénzügyi igazgató hangsúlyozta, hogy a zentai kereskedelmi magánvállalat a közeljövőben a többi üzletének a felújítását, korszerűsítését is tervbe vette.

Megújult belső tér és gazdag kínálat fogadja a vásárlókat

Megújult belső tér és gazdag kínálat fogadja a vásárlókat

Mielőtt a létesítményt újranyitották volna a polgárok előtt, a községi vezetőket látták vendégül a szupermarketben. A város vezetőségét, Czegledi Rudolf polgármesterrel az élen, a Senta-Promet kommerciális igazgatója vezette körbe.

A Csarnok emeletére, ahol a már jól ismert árucikkeket lehet megvásárolni, egyelőre lépcső vezet fel, de nem hivatalos információk szerint a közeljövőben teherliftet is beszerelnek, hogy a babakocsival érkezők és a testi fogyatékkal élők is könnyebben elvégezhessék a bevásárlást.