2024. április 26., péntek

Stamenković: A szabálysértések 80 százalékát az éttermek követték el

A járványügyi intézkedéseket leginkább a nagyvárosi éttermekben és kávézókban szegik meg, viszont a kisebb településeken is egyre kevésbé tartják be az előírásokat – jelentette ki ma Goran Stamenković, az egészségügyminiszter felügyelési ügyekkel megbízott tanácsadója, írja a 021.rs hírportál.

Elmondása szerint a Zlatiboron elvégezték a hallgatók pihenőhelyeinek ellenőrzését, ugyanis a fiatalok egy több mint kétszáz személyes bulit tartottak.

Az újabb erőteljesebb ellenőrzések során, négy nap leforgása alatt 17 ezer felügyelőségi ellenőrzést tartottunk. Ennek során 417 feljelentés lett téve, összesen 12 millió 600 ezer dináros értékben – mondta Stamenković.

Rámutatott arra is, hogy a felügyelők nem lehetnek mindenütt jelen és nem büntethetnek meg minden szabálysértőt, ezért nagyon fontos a polgárok, a vállalkozók és a jogi személyek felelősségtudata.

Leginkább az éttermek szegték meg a személyvédelmet, amely nagyjából a feljelentések 80 százalékát teszik ki. Emellett azonban voltak esetek a nagy üzletközpontokban is, ahol nem viselték a védőfelszerelést - tette hozzá Stamenković.

Véleménye szerint a fiatal lakosság sokat hibázik és a könnyelműségük miatt sok olyan helyre mentek el, ahova nem kellett volna.