2024. április 26., péntek
NAGYBECSKEREKI KÓRHÁZ

Harminc beteg, 120 szabad ágy

A nagybecskereki kórházban jelenleg harminc koronavírussal fertőzött beteget kezelnek, köztük nincsen egészségügyi dolgozó. Az intézményben felkészültek egy esetleges újabb járványhullámra és 120 szabad ággyal rendelkeznek – hallottuk a nagybecskereki városházán megtartott tegnapi fogadáson. 

Nagybecskerek polgármestere, Simo Salapura kabinetjében fogadta dr. Srđan Stevanović infektológust, a helybeli Dr. Đorđe Joanović általános kórház szakorvosát, akit a napokban aranyéremmel tüntettek ki Szerbia államiságának napja alkalmából. A fogadáson jelen volt dr. Igor Kitaresku, a nagybecskereki általános kórház igazgatója is.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy a helyi önkormányzat nem képes teljes mértékben meghálálni az egészségügyi dolgozók önfeláldozó munkáját. Megpróbáltuk ezt azzal, hogy Nagybecskerek Város Díját az egészségügyi intézményeknek és mindazoknak ítéltük oda, akik harcolnak a járvány ellen. Ezúttal is köszönetet mondok nekik – nyilatkozott a polgármester.

Nagybecskerek egészségügye sikeresen helytállt az elmúlt hónapokban és a polgárok oltása is jó ütemben halad.   

– Elmondhatom, hogy talán túl vagyunk a legrosszabbon, de a harc még tart és még sok betegünkön segítenünk kell. Elsősorban azt tanácsolnám polgártársaimnak, hogy mindenki vegye fel a védőoltást, mint ahogy azt mi is megtettük – mondta a kitüntetett szakorvos.

A nagybecskereki kórházban jelenleg harminc koronavírusos beteg fekszik, öten szorulnak mesterséges lélegeztetésre. – Továbbra is 150 ágy áll a koronavírussal megfertőzött betegek rendelkezésére. Ezt a számot nem csökkentettük, mert intézményünk az egyetlen Covid-rendszerben működő kórház a régióban. Preventív okokból, illetve a fertőzés újabb szerbiai hulláma miatt 120 szabad ágyunk van. A kórházunkban 24 óra alatt átlagban 60-70 koronavírus-gyanús beteget vizsgálunk meg – nyilatkozott az igazgató. 

A nagybecskereki egészségügyi dolgozók többsége felvette a védőoltást. Közülük senki sincs életveszélyben és senki sem szorul kórházi kezelésre. A Covid-rendelő a városban továbbra is 24 órás ügyeletet tart.