2024. április 26., péntek

Nagykikindán is felvehető az AstraZeneca védőoltása

A tömeges immunizáció kezdete óta Nagykikindán a koronavírus elleni védőoltások egyikével idáig 13.438 polgárt oltottak be. Ebből pedig 5.071 személy már a védőoltás második adagját is megkapta – írja a gradski.online hírportál.

A legtöbb nagykikindai és környékbeli polgár a kínai Sinopharm védőoltást vette fel, kedden pedig már az AstraZeneca vakcinával is elkezdődött az immunizáció. Idáig ezt a fajta védőoltást 177 polgár kapta meg, akik korábban az eUprava oldalon jeletkeztek.

A nagykikindai idősek otthonában lévő immunizációs ponton már a mai naptól kezdve kapható az AstraZeneca- és a Pfizer-védőoltások, valamint csütörtökön ismét felvehető lesz az orosz Sputnyik V vakcina is. Az immunizációs pont mindennap 8 és 20 óra között dolgozik.

A városban továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma. Tegnap az egészségházban az antigén vizsgálatokon húsz személynél állapították meg a koronavírus jelenlétét. Emellett további tizenkét PCR-törletet vettek. Az elmúlt héten az újonnan fertőzöttek száma napi szinten mintegy huszonöt beteggel emelkedik.