2024. április 26., péntek

Farsangoltak az Óbecsei Népkönyvtárban

Az intézmény általános iskolás diákoknak hirdetett rajzpályázatot

A napokban lezárult az Óbecsei Népkönyvtár farsangi rajzpályázata. Toll Irén könyvtáros elmondása szerint az Osztályunk farsangi álarcai című, 3. és 4. osztályos általános iskolásoknak meghirdetett pályázaton a község minden iskolája részt vett, közülük a legjobbak és a közönségdíjas alkotás szerzőinek a tanítói pénteken vették át a diákok jutalmát. A sok különleges pályamunka közül a harmadik az óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola Gortva Angelina tanítónő vezette harmadikosainak a munkája lett, a második díjat az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola negyedikeseinek a tanítónője, Vastag Géber Judit vehette át, míg az első helyet az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola ötfős dreai kihelyezett tagozatának az alkotása érdemelte ki.

– Nagyon örültünk ennek a pályázatnak, ugyanis mi csoportos látogatáson a könyvtár gyermekosztályán az elmúlt tanév első félévében jártunk utoljára. Mivel a jelenlegi járványhelyzet miatt ilyen csoportos látogatásra nincs lehetőség, számunkra nagyon sokat jelentett az, hogy a képzőművészeti pályázat által egy kicsit mégis bekapcsolódhattunk a könyvtár életébe. Nagyon büszke vagyok a tanulóimra, ugyanis óriási lelkesedéssel dolgoztak, a tervezéstől a különböző technikákkal való kísérletezésen át egészen az elkészült panó díszítéséig az egész munkafolyamatot dícséretet érdemlő igyekezettel végezték. A közös alkotásnak különös varázsa van. Örülünk, hogy az elkészült munkánk sokak tetszését elnyerte az online szavazáson is – mondta el érdeklődésünkre Ferenci Tünde, a dreai diákok tanítónője.

A könyvtár közösségi oldalán legtöbb like-ot kapott alkotás különdíjban részesült: ezt az elismerést a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola III/3 osztályának tanulói, Hodik Szalma Izabella diákjai kapták.