2021. június 18., péntek
AUSTRALIAN OPEN

Oszaka-Brady döntő lesz a nőknél

A nőknél a harmadik helyen kiemelt japán Oszaka Naomi és a 22. helyen rangsorolt amerikai Jennifer Brady jutott be a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A csütörtöki elődöntőben Oszaka a 10. helyen kiemelt, 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai Serena Williams ellen nyert magabiztosan, 1 óra 15 perc alatt. A japán rögtön elveszítette ugyan az első szervagémjét, de 0:2 után már ő irányította a játékot, és két brék, valamint 5:3 után saját adogatójátékával szettelőnyre tett szert. A második játszmát már a japán teniszező kezdte brékkel, előnyét 4:3-ig tudta megőrizni. Amerikai riválisa azonban hiába egyenlített egy brékkel, a következő gémet, saját szervajátékát megint elbukta, így Oszaka azt a szettet is saját adogatójátékával tudta lezárni.

Oszaka a negyedik Grand Slam-döntőjére készülhet, a korábbi hármat megnyerte, egyszer - 2019-ben - Melbourne-ben is diadalmaskodott már. Brady háromszettes csatára kényszerült a 25. helyen kiemelt cseh Karolina Muchova ellen. A döntő játszmában Brady 1:1 után került brékelőnybe, amely elég is volt számára a végső győzelemhez, bár a találkozót lezáró gém óriási küzdelmet hozott. Utóbbiban Muchova háromszor jutott bréklabdához, amerikai ellenfele pedig az ötödik meccslabdájával tudta lezárni az összecsapást, amely 1 óra 55 percig tartott.
A döntőbe jutott két játékos eddig háromszor mérkőzött meg egymással, Brady 2014-ben aratta egyetlen győzelmét, Oszaka 2018-ban Charlestonban és tavaly a US Open elődöntőjében bizonyult jobbnak.