2024. április 26., péntek

A lányok nem ijedtek meg a hidegtől

A női Szuperliga február 28-ai rajtjára készülő magyarkanizsai TSC és a belgrádi Sloga játékosai szombaton bebizonyították, hogy kemény fából faragták őket, hiszen a kemény zimankó ellenére is jó mérkőzést játszottak. A találkozót a zimonyiak kezdték jobban, a 20. percben Tanasković átadása után Mina Ćavić vette be a vendégek kapuját, majd negyedóra elteltével ismét a válogatott csatár villant, és egy egyéni akció végén megduplázta csapata előnyét. A folytatásban a Tisza-partiak szépíteni tudtak, tíz perccel a vége előtt Jankov lőtt Gardijan kapujába.

Belgrád: Sloga–TSC Magyarkanizsa 2:1 (2:0)

Rakovica-stadion, góllövők: M. Čavić a 20., a 35., illetve Jankov a 80. percben.
Sloga: Gardijan, Vulikić, N. Čavić, Milić, Janković, Živković, Batočanin, Tanasković, Dabić, Trnavac, M. Čavić. Játszott még: Petrović, Radinović, Kujundžić, Prvulj, Blagojević.
TSC: Knežević, Sóti, Drobnjak, Jelača, Jankov, Körmöczi, Szilusi, Balázs, Kecman, Trbojević, Jovanović. Játszott még: Belovan, Božić, Kovács, Petrić, Golić.

Tornyosi bravúrok a Nagyerdei Stadionban

Azok a vajdasági focirajongók, akik hétfőn este végignézték a Debrecen–Gyirmót NB II.-es bajnokit, a végén elégedetten nyugtázhatták, hogy az összecsapás legjobbja egy vidékünkről származó sportember volt: a vendégek tornyosi származású kapusa, Rusák Edvárd ugyanis több bravúrt is bemutatott a kilencven perc során, amivel nagyban hozzájárult csapata 2:0-s győzelméhez. Rusáknak az első félidőben csak egyszer kellett komolyabban játékba avatkoznia, a 29. percben Dzsudzsák 22 méterről eleresztett kellemetlen, pattogós lövését tolta szögletre. Miután a győriek a második játékrész elején megszerezték a második góljukat is, a listavezető debreceni együttes tűz alá vette a vendégek kapuját, a jó napot kifogó Rusák eszén azonban nem tudtak túljárni: a 27 éves hálóőr a 61. percben Szatmári 16 méteres lövését védte bravúrral, majd a szöglet után Pávkovics fejesét is kipiszkálta a bal alsó sarokból. Két perc múlva a mérkőzés egyik legszebb jelenetét láthatták a nézők: Dzsudzsák 18 méterről tüzelt, Rusák azonban egy látványos mozdulattal kivédte a jobb felső sarokba tartó életerős löketet. A téli szünetben alaposan megerősödő Gyirmót gárdája az újabb három pontnak köszönhetően feljött a táblázat 3. helyére, a sárga-kékek két pontra vannak a már feljutást jelentő második pozíciótól, Rusáknak pedig ez volt a nyolcadik kapott nélküli mérkőzése a szezonban.