2024. március 29., péntek

Újvidéken járt Dél-Korea nagykövete

Miloš Vučević polgármester tegnap ünnepélyesen fogadta Hjung-csan Csót, a Koreai Köztársaság belgrádi nagykövetét

Miután Vučević üdvözölte a Koreai Köztársaság nagykövetét, és megköszönte neki, hogy ellátogatott a tartományi székvárosba, Hjung-csan Cso hangsúlyozta: Szerbiának és a Koreai Köztársaságnak már több mint 30 éve kiválóak a kapcsolatai és az együttműködése, mindig kölcsönös volt a bizalom és a tisztelet a két ország között.

Újvidéki látogatása során Hjung-csan Cso 1000 védőmaszkot adományozott a Koreai Köztársaság nevében.

Újvidék polgármestere megköszönte az adományt és a Koreai Köztársaság segítségét a koronavírus-járvány idején, majd kifejezte reményét, hogy hamarosan majdcsak rendeződik a helyzet a pandémia terén.

Vučević és Hjung-csan Cso megbeszélést folytatott a kétoldalú együttműködésről, amely főként az IT-szektor és a gazdaság területén ért el az utóbbi időben jó eredményeket, valamint érintetették az „okosvárosok” témáját is. A két fél úgy értékelte, hogy az idegenforgalmi együttműködés gyümölcsöző lehet a következő időszakban, és ebben a viszonylatban a városok közötti kooperáción lehet a hangsúly. Kiemelték, hogy a turisztikai együttműködés kulcsfontosságú lesz.

A megbeszélésen Újvidék polgármestere és a Koreai Köztársaság belgrádi nagykövete egyetértettek abban, hogy az Európa Kulturális Fővárosa cím kiváló alkalom arra, hogy több közös kulturális projektet valósítson meg a két ország, olyanokat, amelyek hozzájárulhatnak a szerbiai és a koreai városok fejlődéséhez.