2024. április 26., péntek
VEDD EL A SZÁMLÁT, ÉS NYERJ!

Csaknem tízmillió boríték vár a húzásra

Szombaton este folytatódik a Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjáték. A Szerbiai Rádió és Televízió első csatornáján 17 óra 55 perctől élő adásban közvetítik a második kör negyedik húzását is. Az erre a célra fenntartott stúdió hatalmas medencéjében immár több mint 9,7 millió boríték vár arra, hogy kiválasztottá váljon – áll a szerb kormány értesítésében.

A hatalmas levéltömeg folyamatosan gyarapszik, hisz az első körre beérkezett küldemények is a medencében maradtak. A játék népszerűségét bizonyítja az is, hogy a héten volt olyan nap, amikor 24 óra leforgása alatt 140 ezer új küldeményt öntöttek az amúgy is tetemesre nőtt papírhalomhoz. A borítékok között van az a néhány is, amelyek által öt Fiat 500L típusú személygépkocsi talál ma gazdára, de a küldemények egyikéről egy belgrádi lakás tulajdonosának a nevét is leolvassák estére.

Mint ismeretes, a szürkegazdaság elleni harcot népszerűsítő nyereményjátékot a szerb kormány és a Nemzeti Lokális Gazdaságfejlesztési Egyesület (NALED) négy évvel ezelőtt szervezte meg először. A töretlen sikernek örvendő játékban minden nagykorú szerbiai állampolgár részt vehet, aki tíz számlát vagy szlippet (szelvényt) küld az „Uzmi račun i pobedi 2020” címre. A készpénzfizetésért, illetve a bankkártyás fizetéskor kapott nyugtákat továbbra is külön borítékba kell helyezni, amelyen fel kell tüntetni a feladó nevét, lakcímét és telefonszámát. Az ingyenesen postázható küldemények még három húzáson vesznek részt. A második kör február 27-én zárul, amikor egy luxuslakás is gazdára talál az épülő Belgrád Vízivárosban.