2024. április 26., péntek

FRISSÍTETT - Agyonverte feleségét

Megrázó tragédia történt kedden este 19 óra körül Temerinben, a Proletár utca egyik családi házában, ahol K. Béla (67) a megalapozott gyanú szerint többszöri, a fejen és a testen ejtett ütésekkel megölte feleségét, K. Gizellát (64).

A tettest a helyszínen elfogta a rendőrség, a bűncselekmény elkövetésekor pedig alkohol hatása alatt állt. Nem hivatalos információk szerint a holttestet a házaspár lánya találta meg, miután többszöri telefonhívás után sem jelentkeztek szülei. Az életjeleket már nem mutató asszonyhoz rögtön kihívta a mentőket, de azok már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A holttesten talált ütésnyomok miatt a mentők bűncselekményre gyanakodtak, ezért azonnal kihívták a rendőrséget. A férfit gyilkosság megalapozott gyanújával 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, ügyét pedig átadták az újvidéki Felsőbb Ügyészségnek.

A 021.rs honlap az újabb családi tragédia kapcsán emlékeztet, hogy családon belüli erőszaknak számít minden olyan cselekedet, melyben veszélybe kerül a családtag testi vagy lelki biztonsága. A törvénnyel összhangban ilyen esetben mindenkinek joga van védelemre. A polgárok a következő telefonszámokon jelenthetik a családon belüli erőszakot:

192 – rendőrség

0800 100 600 – családon belüli erőszak jelentése

2645 328 – SOS-telefon gyermekek és nők elleni erőszak jelentése (10–20 óra között)

3626 006 – SOS-telefon az erőszak áldozatai számára (14–18 óra között).