2024. április 24., szerda

Nagycsaládosoknál járt a polgármester

Négyes- és hármasikreket ajándékozott meg Stevan Bakić

Nagycsaládosokat látogatott meg hétfőn délelőtt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, áll a Polgármesteri Kabinetiroda szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Elsőként a kétéves négyesikreket, Melaniját, Dimitrijét, Božidart és Zaharijét, tízéves fivérüket, Vasilijét, és a szülőket, Mira és Mladen Krstićet látogatta meg Stevan Bakić, majd a Probojčević családot is, Eminát és Gorant, a szülőket, akiknek tavaly szeptember végén hármasikrei születtek: Ema, Sara és Relja. A polgármester ajándékutalványokat és pelenkákat, babaételeket és játékokat tartalmazó csomagokat adott át a családoknak.

Stevan Bakić a látogatás során elmondta, hogy a Krstić család négyesikrei mostanra a második életévüket betöltött vidám gyermekek, akik születésükkor minden szabadkai szívét meghódították. Megemlítette, hogy mindkét család ikrei a méhen kívüli megtermékenyítési program segítségével fogantak, amit a népesedési politikai intézkedéseinek keretében a tartományi kormány finanszírozott. A polgármester hangsúlyozta, hogy nemcsak a gyermekek születésekor, hanem növekedésük és iskolai tanulmányaik során is támogatják az ilyen családokat. Mint mondta, ezt mind rendszerbeli intézkedések által, mind egyéni akciók révén valósítják meg. Kiemelte, a 2021. évi városi költségvetésben a szociális védelmi és a gyermekvédelmi programok keretösszegén nem történt csökkentés.

– Erre a rendeltetésre 332 millió dinárt különítettünk el, így a várandós nők számára nyújtott 15 ezer dinár összegű egyszeri segély és az első gyermek utáni 10 ezer dinár összegű szülői pótlék kifizetése is rendszeres marad – mondta a polgármester.

Mira és Mladen Krstić, valamint Goran és Emina Probojčević megköszönte Bakić polgármesternek a látogatást, a figyelmességet, az ajándékokat és a pénzbeli támogatást.