2024. április 26., péntek

Kon: A maszkviselés a második oltás után is kötelező

Predrag Kon járványügyi szakember a Prva televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy gondolkodnak a járványügyi intézkedések enyhítésén, de nem tartja valószínűnek, hogy a februárt közepe előtt bevezetésre kerülnek ezek az engedmények. Mint azt Kon kijelentette: a nagy, társas összejövetelek nagy rizikófaktornak számítanak.

A szerbiai járványkezeléssel kapcsolatban, valamint a védőoltások felvételével kapcsolatban a válságstáb tagja elégedettségét fejezte ki.

„Felvettem a koronavírus elleni védőoltás első és második dózisát is, védett vagyok, de még mindig hordom a maszkot. Az üzenet egyszerű: be kell tartanunk a járványügyi előírásokat. A koronavírus még mindig velünk van és továbbra is erős. Elégedett vagyok azzal, hogy mennyien jelentkeztek és mennyien felvették már a koronavírus elleni vakcinát, de még mindig messze vagyunk a nyájimmunitástól” – nyilatkozta Kon. 

Mirsad Đerlek egészségügyi államtitkár elárulta, hogy a védőoltások iránti érdeklődés nagyobb a vártnál. Eddig mintegy 850.000 ember jelentkezett a vakcinára. Az RTS-nek nyilatkozva Đerlek elmondta, a hét közepéig a szerbiai beoltottak száma elérheti a félmilliót, az országban pedig továbbra is 140 ponton zajlik az oltás.